25. januar 2021
Annette Sørensen, Visit Nordsjælland, opfordrer alle til at være turister i deres lokalområde, når Danmark åbner op igen.
Annette Sørensen, Visit Nordsjælland, opfordrer alle til at være turister i deres lokalområde, når Danmark åbner op igen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bliv turist i lokalområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bliv turist i lokalområdet
Gribskov - 07. april 2020 kl. 04:00
Af Camilla Nissen

Tag på den lokale café og støt de kulturtilbud, der ligger lige i nærheden. Det er opfordringen fra Visit Nordsjælland, som sammen med en række nationale og lokale turistorganisationer vil søge midler til en »Genstart Danmark« kampagne til fordel for det hårdt ramte turisterhverv, når en genåbning af Danmark går i gang i kølvandet på coronakrisen.

- Vi plejer at markedsføre regionalt, nationalt og internationalt, men vi vil i stedet starte med at bruge ressourcerne til at anbefale borgere i vores fem kommuner at bruge tilbuddene helt lokalt. Brug caféer, restauranter og kulturen, når Danmark genåbner. Lad os få gang i hjulene lokalt og besøg nogle af de attraktioner, der ikke er blevet brugt, siger direktør for Visit Nordsjælland, Annette Sørensen.

Allerede nu kan man tage ud og nyde den nordsjællandske natur - og der er masser af muligheder for at holde afstand, hvis man eksempelvis besøger steder som Strandbjerggård Strand, Lille Kulgab, parken ved Munkeruphus, eller Stængehus, siger cheflivredder John Mogensen fra Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste, som har lavet en opfordring på facebook til at tage til de lidt mindre kendte strande.

- Tanken er så, at folk husker det til sommer, så vi får fordelt badegæsterne, hvis det er nødvendigt, siger cheflivredderen, der i det hele taget mener, det bliver nødvendigt at satse på endagsturisme.

- Man kan for eksempel tage på fisketur og se steder, man ikke har set før, siger han.

Også Visit Nordsjælland har opfordret til at besøge forskellige naturområder.

- Der er masser af plads og ro. Og når vi bader ved strandene, kan man sagtens gøre det med afstand. Vi trænger også til at komme ud og nyde livet lidt, siger Annette Sørensen.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?