3. august 2021
Venstre er klar på at se på en selvstændiggørelse af Blistrup Skole nu, mens Socialdemokratiet og Nytgribskov vil vente til 2023. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Venstre er klar på at se på en selvstændiggørelse af Blistrup Skole nu, mens Socialdemokratiet og Nytgribskov vil vente til 2023. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blistrup-borgere må vente: - Hvor mange skal høres?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blistrup-borgere må vente: - Hvor mange skal høres?
Gribskov - 15. juni 2021 kl. 04:05
Af Nicklas Skyum Clausen

Det ser efterhånden overordentligt svært ud for den gruppe Blistrup-borgere, der ønsker en selvstændig Blistrup Skole - i hvert fald i denne omgang.

arrow Læs også: Debat: Venstre vil fortsat lytte

For både Socialdemokratiet og Nytgribskov holder fast i, at der ikke bør rykkes på tildelingsmodellen, før den efter planen skal evalueres i 2023:

- Det kommer alt andet lige til at have en økonomisk påvirkning af det samlede skolevæsen, når der bliver lavet selvstændige skoler, siger Morten Klitgaard (Nytgribskov), næstformand i Børn, Idræt og Familie-udvalget.

Nytgribskov står sammen med Socialdemokratiet bag beslutningen om at drøfte selvstændiggørelsen af Gilbjergskolens Blistrup-afdeling, Gribskolen - Afdeling Tingbakken og Sankt Helene Skole - Afdeling Tisvilde i 2023, når den nuværende tildelingsmodel skal evalueres. Tildelingsmodellen træder i kraft fra kommende skoleår.

- Vi støtter stadig, at Blistrup Skole på sigt skal have lov at blive en selvstændig enhed, men timingen skal være på plads. Vi er klar over, at Blistrup Skole har forholdsvis mange elever - også flere end Ramløse Skole - men timingen er helt forkert lige nu, synes vi, siger Socialdemokratiets medlem af Børn, Idræt og Familie-udvalget, Allan Nielsen.

Tages op på byrådsmøde

Venstres Bent Hansen har ellers stillet forslag om, at kigge nærmere på økonomien i en selvstændiggørelse af Blistrup Skole på næste byrådsmøde.

I rene kroner og ører er der tale om, at Blistrup Skole ville skulle tildeles 500.000 kroner mere end som en afdeling af Gilbjergskolen, hvis den blev selvstændiggjort.

Hverken Morten Klitgaard eller Allan Nielsen tror dog på, at det på beløb har gang i virkelighedens verden:

- Der er flere udgifter, eksempelvis til flere ledere på Blistrup Skole, der ikke er regnet ind i det beløb. Derfor kræver det en større undersøgelse af området, siger Morten Klitgaard. Han bakkes op af Allan Nielsen:

- Vi kan på nuværende tidspunkt ikke finde det antal millioner, det vil koste. Sidste år lavede vi rammebesparelser og besparelser på specialområdet. Så jeg tror ikke, vi kan finde de penge lige nu, siger Allan Nielsen.

Næste byrådsmøde i Gribskov Kommune afholdes torsdag den 24. juni. Det er det sidste inden sommerferien.

»Hvor mange skal høres?«

Fra Socialdemokratiets og Nytgribskovs side er det vigtigt at pointere, at man - ligesom Venstre - bakker op om Blistrup-borgernes ønske om en selvstændig, lokal skole.

- Også derfor mener vi, det giver god mening at kigge på det i forbindelse med evalueringen af tildelingsmodellen. Vi er meget optagede af lokale skoler ude i lokalsamfundene, og vi ønsker at inddrage skolebestyrelser, elevråd samt de lokale foreninger i processen, ligesom man har gjort i Blistrup, siger Morten Klitgaard.

Netop derfor ærgrer det Blistrup-gruppen, at Socialdemokratiet og Nytgribskov ikke på nuværende tidspunkt er med at se på en selvstændiggørelse fra kommende skoleår:

- - Jeg ved ikke, hvor mange de vil have, der skal høres. Vi har netop opbakning fra de lokale foreninger, børnehaver, lokalråd, medborgerhus og de medlemmer af skolebestyrelsen, der er fra Blistrup, siger Anders Søborg, en af medunderskriverne fra Blistrup, der selv sidder i skolebestyrelsen på Gilbjergskolen.

- Forskellen er alt andet lige en ekstrabevilling på en halv millioner kroner ifølge tildelingsmodellen. Det er tæt på at være et meget, meget beskedent beløb, tilføjer Anders Søborg.

Blistrup Skole har siden 2012 hørt under Gilbjergskolen. Gilbjergskolen er i dag inddelt i fire afdelinger. To, der går fra 0.-6. klasse på henholdsvis Parkvej i Gilleleje og i Blistrup, en udskolingsafdeling på Parkvej i Gilleleje samt Idrætsvej i Gilleleje, der fungerer som specialpædagogisk afdeling.

arrow Debat: S vil sætte retning på skoleområdet
12. juli 2021 kl. 18:26 Opdateret: kl. 15:19
arrow Heftig debat om skole: - Det vil sætte økonomien under pres
25. juni 2021 kl. 14:19 Opdateret: kl. 14:22
arrow Debat: Træk jeres forslag, Venstre
24. juni 2021 kl. 09:30 Opdateret: kl. 09:18
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?