27. september 2021
Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: Kor og sneglevæddeløb på børnefestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: Kor og sneglevæddeløb på børnefestival
Gribskov - 25. maj 2018 kl. 15:30
Af Elias von Staffeldt

Børnestemmerne summer i fredagsheden, og oppe på scenen gør Realskolekoret sig klar til at optræde, inden det for alvor går løs med aktiviteter.

Omkring 200 børn fra daginstitutioner og Helsinge Realskole er troppet op til åbningen af det årlige højdepunkt for byens børn- nemlig børnefestivalen, der finder sted for sjette gang, skriver Frederiksborg Amts Avis.

To dage spækket med underholdning og aktiviteter, hvor børnene blandt andet kan få lov til at prøve kræfter med ponyridning og sneglevæddeløb og opleve en tryllekunstner.

Oppe på scenen er Realskolens kor nu i fuld gang med sin optræden, hvor de har givet sig i kast med alt fra en sang om katten Alexander til sangen »Fuld af nattens stjerner« fra musicalen »Skatteøen« samt John Lennons udødelige klassiker »Imagine«.

- Vi har øvet i lang tid, og det var rigtig sjovt stå på scenen. Vi har begge to været med i mange år, og det er første gang, at der er så mange, der kigger på, siger Josefine Riisager, der går i sjette klasse på realskolen og er en del af koret.

Det samme er hendes klassekammerat Isabella Eriksen.

- Jeg synes, at det er et rigtig sjovt og hyggeligt arrangement, og nu skal vi rundt og kigge lidt, siger hun.

Den bedste børneby

Børnefestivalen arrangeres af foreningen »Helsinge - Danmarks bedste børneby« og har til formål at gøre Helsinge til netop det.

- Helsinge skal være en by også for børnefamilierne. Vi har det hele her - både kultur og natur, og det vil vi gerne vise frem. Vi vil gerne være en by i udvikling og ikke i afvikling og vil gerne have flere børnefamilier hertil. Her til børnefestivalen får børnene mulighed for at møde hinanden på kryds og tværs, og der sker noget andet, end der plejer, siger foreningens næstformand Helena Hauge, der er præst i Helsinge Kirke.

Stemmer du til kommunalvalget i år?