29. marts 2020
Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) var gæst, da der var Frivillig Fredag, hvor han holdt oplæg om sine egne erfaring med frivilligt engagement. Han står bag den frivillige ungerådgivning Headspace. Foto: Elias von Staffeldt
gallery icon

Se billedserie

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) var gæst, da der var Frivillig Fredag, hvor han holdt oplæg om sine egne erfaring med frivilligt engagement. Han står bag den frivillige ungerådgivning Headspace. Foto: Elias von Staffeldt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Poul Nyrup hyldede frivilligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Poul Nyrup hyldede frivilligheden
Gribskov - 28. september 2018 kl. 19:36
Af Elias von Staffeldt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag aften skulle de frivillige hyldes og hædres, da den årlige Frivillig Fredag fandt sted i Gribskov Kultursal, hvor tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) var gæst.

Borgmester Anders Gerner Frost (NG) lagde ud med at byde velkommen, hvori han hyldede de frivillige og takkede for deres indsats.

- Man bliver så glad af at se jer, fordi I er mennesker, der betyder noget for vores kommune. Vi er stolte af at så mange bidrager til fællesskabet, og uden det frivillige arbejde kom vi ikke så langt, sagde borgmesteren.

Efter talen var det tid til uddelingen af de tre priser, der hvert år uddeles - Seniorprisen, Kulturprisen og Frivilligprisen.

Formand for udvalget for ældre, social og sundhed, Pia Foght (S) uddelte den første og den sidste pris, mens Morten Ulrik Jørgensen fra borgmesterpartiet, som er formand for udvalget for kultur, erhverv og oplevelsesøkonomi, tog sig af Kulturprisen derimellem.

- De frivillige fællesskaber giver os livsglæde og livskvalitet, og det er vigtigt at markere frivilligheden med sådan en dag. Når vi udvalget taler om frivilligheden, er vi enige om, at det er noget, vi skal værne om, lød det fra Pia Foght, der efter at have præsenteret de nominerede kunne give Seniorprisen Margrethe Pedersen for hendes store engagement i blandt andet Gribskov Seniorcenter.

Morten Ulrik Jørgensen talte efterfølgende til den fyldte sal, og han glædede sig over, at Kulturprisen nu uddeles til Frivillig Fredag fremfor for tidligere, hvor det foregik på rådhuset i forbindelse med et byrådsmøde.

Blandt kandidaterne var Rigmor Westh Baagøe for sit store arbejde med pilgrimsruten Esrum-Tisvildevejen. Og det var også hendes navn der efter en fanfare fra pianist Erling Bevensee, den tidligere mangeårige leder af Kulturskolen, blev trukket op af kuverten.

- Jeg synes, det er det rigtige valg. Det rummer mange af de ting, vi gerne vil fremme i Gribskov. Kultur, natur og en forståelse for landsbyhistorien og en ny måde at tænke turisme på, lød det fra Morten Ulrik Jørgensen i begrundelsen, før han gav ordet tilbage til Pia Foght, der kunne give prisen som årets frivillige til Mona Beckmann for et kæmpe engagement i kommunen, særligt med frivillig flygtningehjælp og Red Barnet.

Der var derefter fint besøg til arrangementet, idet forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) var inviteret til at holde oplæg om de frivilliges betydning. Nyrup er selv bagmanden til Headspace, der er et frivilligt drevet rådgivningscenter for unge mennesker. Og han skulle fortælle forsamlingen om sine egne erfaringer med frivilligt arbejde.

- Jeg har tit tænkt på, hvad det vil sige at være frivillig. I, der har været heroppe for at modtage en pris, har været ranke. Det er man, når man tænker på andre end sig selv. Det er de frivillige, der holder sammen på samfundet, lød det indledningsvis fra Poul Nyrup Rasmussen.