16. juni 2021
Der var masser af sjove bevægelsesaktiviteter, da der var »Gang i Gribskov« torsdag. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Der var masser af sjove bevægelsesaktiviteter, da der var »Gang i Gribskov« torsdag. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Masser af børn gav den gas til »Gang i Gribskov«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Masser af børn gav den gas til »Gang i Gribskov«
Gribskov - 14. september 2018 kl. 04:47
Af Elias von Staffeldt

Adrenalinen pumper i blodet hos de 650 skolebørn fra syvende til niende klasse på skolerne i den gamle Helsinge Kommune, der er mødt op omkring Helsinge Hallerne for at få en formiddag i idrættens og fællesskabets tegn.

Det er 12. gang, »Gang i Gribskov«, som dagen hedder, finder sted. Formålet er at vise paletten af alle de mange idrætsgrene, der egentlig findes, men som ikke er klassikere som fodbold og tennis.

Således kan børnene blandt andet muntre sig med »tæppe-curling«, »trial-cykling«, en »pump track-cykelbane« og futsal for bare at nævne nogle stykker.

- Formen er at profilere noget, der ikke er traditionel sport. Paletten af at bevæge sig er kæmpestor, og det vil vi gerne vise. Det er jo noget, de glæder sig til at komme til. Der er aktiviteter til alle, og det handler om at få de unge til at bevæge sig og indgå i et fællesskab, fortæller idræts- og fritidskonsulent Flemming Larsen, der også er tovholder på arrangementet og har været det i samtlige år.

- De har en sjov dag og bliver bevidste om, at idræt er mange ting. Det betyder også utrolig meget, at det er på tværs af skoler, og der kommer noget socialt derigennem. Det giver noget at være fælles om, og det er min oplevelse, at det har en stor betydning, at vi får rystet de unge sammen på den måde, siger Flemming Larsen.

Fredag morgen og formiddag forsætter er der atter »Gang i Gribskov«, når eleverne fra tiende klasse, produktionsskolen og Gribskov Gymnasium skal give den gas til den store idrætsdag. I alt er cirka 2000 børn og unge med i løbet af de to dage.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?