18. april 2019
Ægteparret Søren og Birthe Søndergaard har ejet og drevet Ørby Vingård siden 2007.  Parret var tidligere autoforhandlere. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Ægteparret Søren og Birthe Søndergaard har ejet og drevet Ørby Vingård siden 2007. Parret var tidligere autoforhandlere. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Biler blev byttet ud med vinstokke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Biler blev byttet ud med vinstokke
Gribskov - 15. september 2018 kl. 07:46
Af Elias von Staffeldt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

2700 vinstokke står flot i mange, lange rækker. Både blå og grønne druer. I løbet af de næste to lørdage bliver druerne høstet og den store vinmark på halvanden hektar vil ligge brak henover vinteren.

Ægteparret Søren og Birthe Søndergaard på 72 og 71 år har haft Ørby Vingård i Ørby mellem Vejby og Helsinge siden 2006. De første druer blev plantet i 2007, og i 2012 var de første vine klar til at blive solgt. Parret var i mange år autoforhandlere i Frederikssund, men der skulle ske noget nyt, og de sprang altså ud som vinbønder.

- Min mand ville gerne have en gård, men vi vidste ikke, hvad vi skulle bruge den til. Så sprang vi bare ud i det, husker Birthe Søndergaard.

- Vi har aldrig haft det som interesse, før vi fik gården. Andet end at alle mennesker godt kan lide vin, supplerer hendes mand.

Danmarks bedste rødvin
Fast lå det dog, at de ikke ville være vinbønder på hobbyplan. I de første par år drev de fortsat bilforretningen, men de sidste mange år har de været fuldtidsvinavlere- og det er også nødvendigt, hvis man gerne vil producere gode vine.

- Vi nyder at have det på grund af den friske luft, og så sætter vi bare en stor ære i at lave en god vin, siger Søren Søndergaard.

Og vinen har da også høstet anerkendelse. Parret har tidligere fået bronze for to af deres vine og ved årets »Dansk Vinskue«, hvor i alt 263 vine fra Danmark blev bedømt, blev Søren og Birthe Søndergaards rødvin fra 2016 kåret som landets bedste.

- Det er vi meget glade for, og det er jo en anerkendelse af, at vi gør det godt. Det betyder meget og giver blod på tanden, siger Søren Søndergaard om prisen.

Man kan læse mere om Ørby Vingård på www.oerbyvingaard.dk. Danmark har haft status som vinland siden 2000.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede