19. april 2019
Bibliotekschef Vibeke Steen begræder besparelserne på biblioteket i Græsted. Foto: Camilla Nissen
Bibliotekschef Vibeke Steen begræder besparelserne på biblioteket i Græsted. Foto: Camilla Nissen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bibliotek rammes hårdt af besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bibliotek rammes hårdt af besparelser
Gribskov - 24. september 2018 kl. 18:04
Af Elias von Staffeldt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ærgrelse og chok. Det er de følelser bibliotekschef i Gribskov Kommune Vibeke Steen står med, efter at der sent torsdag aften blev indgået en budgetaftale for de kommende år. Aftalen indebærer nemlig en nedskæring på biblioteksområdet, hvor BLIK - Græsted Bibliotek- mister en million kroner i årlig støtte over en otteårig periode. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den betjente åbningstid med personale droppes med undtagelse af skolebørn i skoletiden, der fortsat kan blive betjent af bibliotekspersonalet. Vibeke Steen begræder besparelserne.

- Det er mange penge, og vi kommer til at sige farvel til noget personale. Det kommer til at få konsekvenser for børn og borgere, fordi vi kommer til at blive mindre synlige. Det har en stor betydning for byen med de arrangementer, BLIK faciliterer, siger bibliotekschefen, som understreger, at man fortsat vil være til stede i lokalsamfundet, og at der også fremover vil være arrangementer.

På Facebook har formanden for borgerforeningen i Græsted, Anders Kofoed, skrevet et opråb, hvor han kritiserer beslutningen om at skære i støtten til BLIK, som kom bag ham. Overfor Frederiksborg Amts Avis uddyber han.

- BLIK er jo meget mere end et bibliotek med alle de arrangementer. Det er en livsnerve i byen. Det er det eneste, vi har, og vi føler, at det bliver taget fra os. Jeg er chokeret, for jeg havde ikke set det komme, og det er noget, der kommer bag på rigtig mange i byen. Jeg ser det som en klar afvikling af byen, siger Anders Kofoed, som nu vil indkalde til et protestmøde, hvor det skal drøftes, hvad man kan gøre for at vise utilfredsheden.

Formand for udvalget for kultur, erhverv og oplevelsesøkonomi Morten Ulrik Jørgensen (NG) erkender, at det er »en klar forringelse«, men står fast på, at der er blevet et bredt, tilfredsstillende budget.

- Det er ikke nogen sjov beslutning, men vi har lavet et budget med mange gode ting, som flere står bag. Det her er et af de steder, vi har været nødsaget til at bespare. Selvfølgelig er det en forringelse, men vi har lavet en samlet vurdering og har udmærkede erfaringer med biblioteket i Tisvilde, der heller ikke er bemandet, siger Morten Ulrik Jørgensen.

Læs hele historien i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede