24. juli 2021
Nordsjælland Håndbold skal spille færre kampe i Helsinge Hallerne. Foto: Kenn Thomsen
Nordsjælland Håndbold skal spille færre kampe i Helsinge Hallerne. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Betaler kvart million: Får halvt så mange kampe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betaler kvart million: Får halvt så mange kampe
Gribskov - 21. juli 2021 kl. 03:58
Af Nicklas Skyum Clausen

Hillerød får otte og Helsingør får fire, mens Helsinge må nøjes med to.

arrow Læs også: Nordsjælland Håndbold har valgt: Halv hjemmebane i Hillerød

Sådan lyder regnestykket for de 14 hjemmekampe, som Nordsjælland Håndbold skal spille i den kommende sæson.

Og det kommer bag på formand for Børn-, Idræt- og Familieudvalget i Gribskov Kommune, Natasha Stenbo Enetoft (Venstre).

Kommunen er blandt håndboldklubbens store sponsorer, man lægger årligt 250.000 kroner i klubkassen og har tidligere været vant til, at fire kampe blev spillet på hjemmebanen i Helsinge Hallerne.

- Det undrer mig, at vi ikke engang har været orienteret om det. Jeg er skuffet over, at vi ikke har hørt noget fra dem på forkant, siger Natasha Stenbo Enetoft og fortsætter:

- Jeg synes faktisk, at en kvart million kroner er mange penge, når vi ikke hører noget fra dem.

"Det skulle gå lidt stærkt"

Fra Nordsjælland Håndbolds side beklager direktør Hans Peter Dueholm, at kommunen ikke blev adviseret.

- Det skulle gå lidt stærkt, for vi var presset af både sommerferie og en deadline hos Dansk Håndboldforbund i forhold til turneringsplanen, siger han og fortsætter:

- Men jeg vil blankt erkende, at de skulle have været orienteret.

Ifølge Hans Peter Dueholm er det dog et nødvendigt skridt, for Nordsjælland Håndbold er nødt til at spille mere i Hillerød, hvis de skal kunne bide sig fast i dansk herrehåndbolds top 8:

- Vi har brug for som kommerciel virksomhed, at kunne tiltrække 2000 tilskuere ligesom vores konkurrenter. Og der kan vi altså give de bedste forhold i Hillerød, siger han og tilføjer:

- Jeg er selv gammel Helsinge-mand, så jeg er også træt af det, men de bedste faciliteter er altså i Hillerød nu.

Royal Stage i Hillerød er da også den af Nordsjælland Håndbolds tre hjemmebaner, der både er nyest og kan huse klart tilskuere. Den stod færdig i 2019 og har plads til 3096 tilskuere. Helsinge Hallerne fra 2000 huser 1450 tilskuere, mens Helsingør Hallen fra 1967 har en kapacitet på 2400 tilskuere.

Men selv om Nordsjælland Håndbold, der spiller på Team Helsinges licens, ikke kommer til at spille lige så mange ligakampe i Helsinge som tidligere, så bevarer man fortsat en stærk lokal forankring i Helsinge Hallerne, pointerer Hans Peter Dueholm.

- Vi har stadig træninger og håndboldskole, ligesom U17- og U19-holdene skal spille mere i Helsinge. Og så man sidst U17 spillede mod GOG i Helsinge, så ville man vide, at det bestemt også er noget ved, siger Hans Peter Dueholm, der fortsat synes, at Nordsjælland Håndbold har meget at tilbyde Gribskov Kommune.

Bestyrelsen i Team Helsinge har desuden været inde over beslutningen om at rykke flere kampe til Hillerød.

Langt til "hjemmebanen"

Natasha Stenbo Enetoft ærgrer sig dog fortsat over, at de mange lokale Nordsjælland Håndbold-fans må rejse langt til langt de fleste hjemmekampe.

- Det kan sagtens være, det kan falde ud til Gribskovs fordel - men der er altså også rigtigt mange lokale fans, der nu ikke kommer til at opleve mere end to hjemmekampe på deres egen "hjemmebane", siger Natasha Stenbo Enetoft.

Gribskov Kommune er - som også Hillerød og Helsingør kommuner - såkaldt guldpartnere hos Nordsjælland Håndbold.

Det indebærer - blandt meget andet - eksponering af kommunens logo på blandt andet bandereklamer og kamptøj, ligesom kommunen modtager 60 billetter og 8 VIP-billetter til samtlige af Nordsjælland Håndbolds hjemmekampe - om det så er i Helsinge, Helsingør eller Hillerød.

Nordsjælland Håndbold blev grundlagt i 2006 som en overbygning mellem Team Helsinge og Hillerød HKs førstehold. I 2009 kom Elite3000 fra Helsingør til. Klubben spiller på Team Helsinges licens.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022