26. februar 2021
- Det er en udfordring, og den ville vi have haft, selv hvis covid19 ikke var der, fortæller velfærdsdirektør om sygefravær i ældreplejen. Modelfoto: Adobe Stock
- Det er en udfordring, og den ville vi have haft, selv hvis covid19 ikke var der, fortæller velfærdsdirektør om sygefravær i ældreplejen. Modelfoto: Adobe Stock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 'Betændt arbejdsmiljø': Sygefravær tårner sig op i ældreplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

'Betændt arbejdsmiljø': Sygefravær tårner sig op i ældreplejen
Gribskov - 18. februar 2021 kl. 04:15
Af Jeppe Helkov

Medarbejdere, der i alles påhør bliver overfuset af ledere, fordi de spørger ind til deres arbejde. Et arbejdsmiljø, som en fagforening kalder betændt. Og sygeplejersker, der siger op på stribe, fordi de ingen introduktion eller oplæring får.

arrow Læs også: Debat: Det er både dyrt og dumt

Problemerne for den kommunale plejeenhed Pleje Gribskov fortsætter.

Ugeposten har søgt aktindsigt i sygefraværet blandt de ansatte i Pleje Gribskov, og den viser et bemærkelsesværdigt højt fravær. Alene i hjemmesygeplejen var der i de første 11 måneder af 2020 et gennemsnitligt sygefravær på 11 pct. På landsplan ligger gennemsnittet på 5-6 pct. I september sidste år var sygefraværet i hjemmesygeplejen helt oppe på 13,63 pct.

Det samme billede går igen flere andre steder i plejen. På plejecentret Trongården i Vejby har der for eksempel i gennemsnit været et sygefravær på 11 pct.

Det er en udfordring

I Gribskov Kommune ved man ikke, hvor meget af fraværet der skyldes covid19. Men velfærdsdirektør Per Ullerichs understreger, at man er bevidst om, at man har en generel udfordring.

- Selvfølgelig spiller covid19 ind. Men vi ligger på et højt sygefravær. Det er en udfordring, og den ville vi have haft, selv hvis covid19 ikke var der. Blandt andet er det tankevækkende, at vi har tocifrede sygefraværstal i sygeplejen i juli, august og september. Så vi har et højt sygefravær, og ser vi på nabokommunerne, må vi også konstatere, at vi ligger højere end dem. Det er på trods af, at vi samlet i kommunen ligger overordentligt flot. Der er vi blandt de 20 kommuner med det laveste fravær, siger han.

Hos fagforeningen FOA, der repræsenterer meget af kommunens social- og sundhedspersonale, mener man, at det høje sygefravær skyldes et 'betændt arbejdsmiljø'. Sektorformand Anne Mette Linsaa fortæller, at de tit bliver kontaktet af medarbejdere, der 'ikke kan mere'.

- Arbejdsmiljøet er noget betændt. Nogen vågner mandag morgen og ved, at de skal have otte timers arbejde i et rigtig spidst arbejdsmiljø. Har man har en lille smule hovedpine, så er der ikke langt til en sygemelding. Tingene hænger sammen, siger hun og fortsætter:

- Når medarbejderne henvender sig til os, fortæller de, at de føler sig så udbrændte. De kan ikke se noget lys og føler heller ikke, at de får noget lys. De savner anerkendelse, og de savner at blive set og hørt, siger hun.

Dårlige arbejdsforhold

Samme besked kommer fra Inger Margrete Siemsen fra fagforeningen Dansk Sygeplejeråd (DSR).

- Det er høje fraværstal. Med min viden om Gribskov kan jeg også godt sige, at der er et arbejdsmiljø i hjemmesygeplejen, der ikke er godt. Der er et højt arbejdspres og nogle dårlige forhold, der gør, at jeg godt kan forstå, at sygefraværet bliver højt, siger hun.

Fakta: Så højt er sygefraværet
  • Hjemmesygepleje: 10,96 pct.
  • Fællesfunktioner: 4,18 pct.
  • Plejecenter Trongården: 11,21 pct.
  • Helsingegården: 7,79 pct.
  • Toftebo (nu lukket genoptræningscenter): 9,97 pct.
  • Helhedsplejen: 5,99 pct.


Kilde: Gribskov Kommune

Det er langt fra første gang, at de ansatte i Pleje Gribskov har fortalt om kritisable arbejdsforhold. I slutningen af 2019 kunne Ugeposten fortælle, at medarbejderne i hjemmesygeplejen oplevede så store problemer, at de frygtede, det kunne få fatale konsekvenser for de ældre. De seneste måneder har Ugeposten ligeledes afdækket, hvordan terminale borgere er blevet svigtet i deres sidste tid.

Lytter først nu

Inger Margrete Siemsen fortæller, at man i DSR længe har forsøgt at råbe kommunen op.

- Vi har igennem lang tid hørt om det dårlige arbejdsmiljø og har senest i efteråret været i dialog med ledelsen om det. Via vores tillidsmand erfarer vi nu en spirende interesse for dialog. Vi har efterlyst fokus på det tidligere, og vi har efterlyst handlinger på baggrund af det dårlige arbejdsmiljø. Det er hverken holdbart for vores medlemmer, at de bliver syge og må sige op, ligesom det også er skidt for borgerne. Vi håber, kommunen vil tage det her seriøst og sikre gode arbejdsforhold og dermed tryghed for borgerne, siger hun.

I FOA har man også længe været i dialog med Gribskov Kommune. Blandt andet fordi man har oplevet, hvad de beskriver som en særdeles hård tone over for medarbejderne.

- Retorikken er ikke altid på et niveau, der er en ledelse værdig. Medarbejderne bliver decideret overfusede. Der er eksempler på, at en medarbejder har spurgt ind til nogle faglige problematikker for at finde løsninger, hvorpå lederen overfuser hende i alles påhør. Efterfølgende bliver hun indkaldt til tjenstlig samtale. Det selvom hun bare passede sit arbejde.

- Den episode gjorde, at jeg i løbet af en halv time havde tre forskellige medarbejdere i røret, der følte sig utrygge. De spurgte sig selv om, hvornår det var deres tur til at blive dolket af ledelsen. Det er overhovedet ikke i orden at gøre sådan. For mig viser det, at ledelsen har været fuldstændig i knæ og ikke har flere virkemidler end at råbe ad medarbejderne, siger Anne Mette Linsaa.

En undersøgelse fra den liberale tænketank Cepos pegede for nylig også på udfordringerne med sygefraværet i Gribskov. De har regnet på de kommunaltansatte plejepersonales sygefravær i 2019 på landsplan. Deres tal viser, at Gribskov Kommune her havde det næsthøjeste sygefravær med 22,5 dagsværk pr. fuldtidsbeskæftiget. Kun Egedal ligger højere med 23,1 dages sygefravær.

Læs Gribskov Kommunes svar herunder. Artiklen fortsætter under boksen

Problematisk område

Anne Mette Linsaa mener også, at de nuværende problemer trækker spor til fortiden. Blandt andet de kommunale budgetter på ældreområdet, der gang på gang er løbet løbsk.

- Det fundament, kommunen har prøvet at få støbt, er ikke blevet stærkt nok. Oven i er de blevet ramt på økonomien, så de har nogle odds, der er rigtig svære. Samtidig er der nogle ledere, der prøver at opfinde den dybe tallerken igen - i stedet for først at prøve at vaske den gamle op, inden man smider den væk.

- Med en personalegruppe, der har været så meget igennem, bør man måske lige sige, at de får en chance for at finde deres ben, inden vi begynder at pålægge dem en masse nye tiltag, de i øvrigt ikke har kapacitet til at føre videre. Der bliver sat en masse skibe i søen, men der er ingen til at sejle dem. Medarbejderne er ved at være så metaltrætte, at de ikke orker at begynde på mere nyt, siger hun.

Ikke plads til vidensdeling

Inger Margrete Siemsen har samme oplevelse, når hun snakker med sygeplejerskerne. Hun fortæller, at mange sygeplejersker blandt andet har sagt op, fordi de føler, der bliver taget beslutninger hen over hovedet på dem.

- Der er ikke kompetenceudvikling for sygeplejerskerne. Der er ikke plads til vidensdeling. Der er sket mange omstruktureringer på få år. Først var der to sektioner, så skulle der være én, men så blev det til tre i stedet. Og det er omstruktureringer, hvor sygeplejerskerne og MED-strukturen (medbestemmelsessystemet, red.) ikke har været inddraget. Det gør ikke noget godt for arbejdsmiljøet. Det giver usikkerhed, siger hun.

Anne Mette Linsaa har også oplevet, at flere medarbejdere har sagt op uden at have et andet job i baghånden.

- I går ringede en og sagde, hvad jeg ville råde hende til. Hun havde fået nok og havde skrevet sin opsigelse på et stykke papir, hun havde afleveret. Jeg spurgte, hvorfor hun ikke havde ringet først. Men hun magtede ikke mere. Det kunne godt være, de kunne rykke hende. Men det ændrede ikke på, at det bare ville være mere af det samme. Det ulykkelige er, at siger de deres job op uden at have fået noget nyt, ryger de i karantæne. Men de er så trætte af det, at de ikke magter mere. Det er de klar til at acceptere. Det er skruen uden ende.

arrow Vil have undersøgt hele ældreplejen: 'Nok er nok'
16. februar 2021 kl. 11:40 Opdateret: kl. 10:41
arrow Sparekrav presser ældrepleje: 'Vi har manglet mandskab'
08. februar 2021 kl. 08:01 Opdateret: kl. 10:59
arrow Kommunen vil nu tage temperaturen på ældreplejen
23. november 2020 kl. 20:52 Opdateret: kl. 16:38
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?