15. november 2018
Den gamle bankbygning hvor Nordea tidligere holdt til, får nyt liv når Sparekassen Sjælland-Fyn rykker ind i foråret. Foto: Jeppe Jul Garnak
gallery icon

Se billedserie

Den gamle bankbygning hvor Nordea tidligere holdt til, får nyt liv når Sparekassen Sjælland-Fyn rykker ind i foråret. Foto: Jeppe Jul Garnak
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bank droppede byen: Nu åbner konkurrenten filial i lokalerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bank droppede byen: Nu åbner konkurrenten filial i lokalerne
Gribskov - 09. februar 2018 kl. 09:37
Af Jeppe Jul Garnak
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er en gave for os, at de store banker lukker ned, for der er mange, der gerne vil ind og tale med rigtige mennesker.

Det mener Lars Peterssons, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn. Gennem de seneste år har han været med til at åbne nye bankfilialer i byer, hvor storbankerne har lukket deres.

Nu er turen kommet til Helsinge, hvor Nordea lukkede en afdeling i oktober forrige år. Siden da har bygningen, der ligger centralt på Østergade, stået tom. Men nu har Sparekassen Sjælland-Fyn overtaget bygningen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi har købt ejendommen af Nordea og i fuld sving med at sætte den i stand. Personalet er stort set på plads, og vi venter kun på at håndværkerne bliver færdige, siger Lars Petersson.

Der bliver fem ansatte til at starte med, når banken meget snart slår dørene op.

- Det er planen, at vi åbner i marts måned, siger bankdirektøren.

Afdelingen i Helsinge er en af flere nye filialer, som bankvirksomheden har åbnet de seneste år.

- Vi åbnede for godt et år siden i Hundested og det er gået rigtig godt og er stort set betalt hjem, og i Frederiksværk går det om muligt endnu bedre, og vi får også en del erhvervskunder der, siger Lars Petersson.

Sparekassen har nu i alt 49 filialer på Fyn og Sjælland, og derudover fire særlige erhvervscentre. Det får Lars Petersson til at konkludere, at der er et stort behov for lokale banker.

- Jeg synes historien viser, at selvom de store banker lukker ned, så er det ikke nødvendigvis det rigtige. Vores forretningsstrategi er at åbne filialer der, hvor folk lever og bor, siger han.

Bygningen på Østergade, hvor banken får til huse, er væsentlig større end sparekassen har behov for. Derfor er en del af bygningen lejet ud til butik, mens der på førstesalen bliver plads til kontor eller klinikker som fysioterapeuter eller tandlæger.

I løbet af 2017 fik Sparekassen Sjælland-Fyn 7.304 nye kunder, og virksomheden offentliggjorde torsdag et årsregnskab, der viser et overskud på 273 millioner kroner. Det er sparekassens bedste nogensinde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk