13. august 2020
Det er ikke kvaliteten af badevandet, der er årsagen til, at Gribskov strande i år har færre blå flag. Foto: Karl Erik Frederiksen.
Det er ikke kvaliteten af badevandet, der er årsagen til, at Gribskov strande i år har færre blå flag. Foto: Karl Erik Frederiksen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Badevand i top trods færre blå flag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Badevand i top trods færre blå flag
Gribskov - 23. juli 2019 kl. 04:00
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra ni til fire Blå Flag. Sådan ser billedet ud i år på Gribskovs badestrande. Reduceringen af Friluftsrådets Blå Flag-ordning blev sidste år politisk besluttet af sparehensyn, hvilket også blev beskrevet i Frederiksborg Amts Avis. Men nogle badegæster har undret sig over de manglende flag og henvendt sig til kommunen. Teamleder i Teknik og Miljø i Gribskov Kommune, Inger Tommerup Fogh, kan dog med sikkerhed slå fast, at man kan snuppe sig en dukkert uden at være nervøs for kvaliteten af badevandet.

- Vi tager stadig analyser af vandet, og det har intet med vandkvaliteten at gøre, at der ikke længere er Blå Flag de pågældende steder. Der er rigtig fint vand alle vegne. Det er simpelthen en reel besparelse, at vi er gået fra ni til fire flag. Det er politisk besluttet, siger Inger Tommerup Fogh og peger på, at der stadig vajer et blåt flag ved de fire største strande.

De fire store strande er Tisvildeleje, Rågeleje, Dronningmølle og Gilleleje Veststrand.

En Blå Flag strand er kendetegnet ved følgende: Den er ren og tilses jævnligt, den har rent badevand og oplyser om den aktuelle vandkvalitet, der er pligt til at tage det Blå Flag ned ved akut opstået forurening, den har rene toiletfaciliteter og velholdte bygninger, den har affaldsordning, den har livredder i dagtimerne i skolernes sommerferie og den har særlige aktiviteter i løbet af sæsonen.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?