26. oktober 2021
Attendo - får endnu en gang et rødt påbud om at forbedre sig. Foto: Karl Erik Frederiksen
Attendo - får endnu en gang et rødt påbud om at forbedre sig. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Attendo får nyt påbud: Kan miste sygeplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Attendo får nyt påbud: Kan miste sygeplejen
Gribskov - 14. oktober 2017 kl. 01:01
Af Karl Erik Frederiksen

Plejefirmaet Attendo, der står for al hjemmesygepleje i Gribskov Kommune har endnu engang fået borgmester Kim Valentin (V) samt resten af medlemmer af byrådets økonomiudvalget og social- og sundhedsudvalg til at formulere »rødt påbud«.

arrow Læs også: Afgørelse: Plejefirma fejlede før 91-årig døde

Firmaet leverer ikke ordentlig hjemmesygepleje af en kvalitet, som borgerne har krav på, siger borgmester Kim Valentin til Frederiksborg Amts Avis.

Plejeselskabet Attendo opfatter selv politikernes kritik og det nye røde påbud som kommunens første skridt til at ophæve samarbejdet med Attendo om levering af hjemmesygepleje.

Påbuddet skyldes blandt andet en ny rapport, som rådgivnings-. og revisionsfirmaet BDO har afleveret om forholdene i hjemmesygeplejen. Rapporten blev fredag behandlet på ekstraordinære møder i de to udvalg.

Efter møderne i de to udvalg har forvaltningen fået til opgave at undersøge konkrete muligheder for at sikre kvaliteten af hjemmesygeplejen fremover.

- Når vi vælge at konkurrenceudsætte og udlicitere, er det vigtigt, at vi holder fokus på kvaliteten. Borgerne skal kunne være trygge ved den hjemmesygepleje, de tilbydes. En hjemtagelse af hjemmesygeplejen, så den udføres af kommunalt ansatte, kan være en af de muligheder, der er for at sikre kvalitet og tryghed, siger Kim Valentin.

- Jeg er sur over, at vi nu skal have denne her sag igen. Vi havde en tilsvarende rapport for et år siden, og vi havde en gennemgang af alle sager med Attendo i august, og nu viser en ny rapport, at der bortset fra nogle få undtagelser ikke er ændret noget. Nu gælder det om at finde en løsning, som gør, at vi ikke kommer i denne situation igen, siger Kim Valentin.

Rådgivningsfirmaet har i august foretaget uanmeldte besøg på Attendos afdelinger i Gilleleje, Helsinge og Græsted i august.

Ved disse besøg blev der konstateret flere fejl vedrørende udlevering af medicin til borgerne. Nogle borgere fik slet ikke den medicin, som de udsendte medarfbejdere fra Attendo skulle sikre, at de fik.

Attendo lever på det punkt ikke op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer, konkluderer BDO.

Besøgene afslørede også, at flere medarbejdere ikke har sygeplejefaglig kompetence eller uddannelse til at påtage sig sygeplejefaglige opgaver.

BDO noterer også, at nogle af de vikarer, som Attendo har til at udføre sygeplejeopgaver, mangler fornøden oplæring og vejledning i, hvilke opgaver de skal udføre hjemme hos borgerne.

Nogenlunde samme forhold blev påpeget i den rapport, som BDO afleverede i august 2016.

På de to udvalgsmøder drøftede medlemmer også en udtalelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som har vurderet forholdene omkring en 91-årig borgers død i juni. Styrelsen bekræfter, at der var både fejl og mangler i sygeplejen over for den 91-årige.

Pllejeselskabet Attendo udsendte fredag eftermiddag en pressemeddelelse, hvor selskabet betegner resultatet de to udvalgsmøder som indledningen til »en proces med henblik på at ophæve samarbejdet omkring sygeplejen med Attendo i Gribskov Kommune.«

I pressemeddelelsen beskyldes Gribskov Kommunes for at have udeladt væsentlige oplysninger i sagsbehandlingen, som ville have givet et markant mere nuanceret billede af kvaliteten af sygeplejen.

Gribskov Kommune vælger også at se bort fra de konkrete forbedringer, som er gennemført, hedder det i pressemeddelelsen.

arrow Ældreråd har peget på fejl i ældrepleje i halvandet år
19. juli 2017 kl. 03:10 Opdateret: kl. 15:48
arrow Plejedød: - Det er år 0 med nyt regime
11. august 2017 kl. 10:16 Opdateret: kl. 10:20
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?