21. september 2019
I en bootcamp mærker deltagerne også glæden over samværet med andre, der dyrker motion. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

I en bootcamp mærker deltagerne også glæden over samværet med andre, der dyrker motion. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Altid plads til nye gymnaster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Altid plads til nye gymnaster
Opdateret 18. marts 2019 kl. 10:24
Gribskov - 17. marts 2019 kl. 14:20
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gymnastikforeningen GymHelsinge sørger selv for at uddanne instruktører, så alle, der vil begynde at gå til gymnastik, kan komme med på et hold, siger formanden Anja Kühl til Frederiksborg Amts Avis mandag.

Et veluddannet korps af instruktører og trænere er en af forklaringen på, at HSI's gymnastikafdeling GymHelsinge kan blive ved med at tage nye medlemmer ind. Klubben har nemlig sin egen instruktøruddannelse, fortæller hun i anledning af, at hun ved weekendens forårsopvisning igen kunne glæde sig over en medlemsfremgang.

- Vi må aldrig komme i den situation, at vi, fordi vi mangler instruktører, må afvise børn, der vil gøre gymnastik. Det er en af årsagerne til at vi har ansat en meget kompetent instruktør til at lede uddannelsen af egne instruktører, siger Anja Kühl.

Den pågældende er Kasper Frederiksen, som udover at lede GymHelsinge, er tidligere landstræner for Svenska Gymnastikförbundet og træner for det danske seniorlandshold.

- Vi begynder at rekruttere de nye instruktører, når de når 13-14-års alderen. På det tidspunkt kan de blive assistenter for de øvrige instruktører. På den måde bliver der hele tiden uddannet nye, siger Anka Kühl.

Medlemstallet er lige ved at runde 1500. Næsten samme melding kom fra foreningen for et år siden.

- Totalt set er medlemstallet ikke meget højere end sidste år, men vi konstaterer med glæde, at tilgangen af nye medlemmer hele tiden er større end afgangen. Særligt når det gælder børn, er der nogen, som kun vil være med i en sæson eller to. Heldigvis er der hele tiden flere, som vil være med. I år har vi samtidig haft stor tilgang af voksne. Det er især vores bootcamps, som trækker, siger formanden.

I en bootcamp træner deltagerne på skift i forskellige discipliner, fx sjipning, maveøvelser, armbøjninger og elastikløb.

- Mange voksne vil gerne dyrke motion, men vælger ofte fitnesscentrene - måske fordi de ikke vil føle sig forpligtet til at gå til noget fast på en bestemt dag om ugen. Efterhånden som det går op for dem, at de ved at melde sig ind i en forening også får snakken og samværet med de andre medlemmer, udbredes budskabet om, at man ikke behøver at være skrap til gymnastik for melde sig til en bootcamp, Her kan de ikke så erfarne træne på samme hold som de dygtige, siger Anja Kühl.

I år har klubben haft to hold for voksne og ét hold for seniorer. For at komme med i den sidste gruppe, skal man være over 60.

En af de faste deltagere på de voksnes bootcamp er tidligere borgmester Kim Valentin, som nu er folketingskandidat for Venstre i Ballerupkredsen. Han skulle også have været på gulvet under opvisningen, men han måtte dagen før melde afbud. Han deltog dog i åbningen, hvor foreningen udnævnte ham til æresmedlem, fordi han som politiker havde bakket så varmt op om GymHelsinges ønske om at få bygget et springcenter, så foreningen kunne samle alle dens aktiviteter ét sted.

- Jeg prøver at møde op hver tirsdag, men må af og til melde afbud. Jeg går til gymnastik for at være i god form til vinterens skiture. Jeg elsker at løbe på ski. Gymnastikken styrker mine benmuskler, så jeg kan gøre det uden at komme til skade.

- Jeg havde glædet mig til opvisningen, men jeg tilhører den gruppe, der tror på, at Lars Løkke når at udskrive valg, så det kan holdes inden påske. Derfor bliver jeg nødt til at bruge denne dag på at uddele brochurer og andet materiale i min valgkreds, lød fra ham lige efter udnævnelsen.

Tidligere formand for idræts- og kulturudvalget Ulla Dræbye (S), der ikke sidder i byrådet længere, fik ved åbningen af gymnastikdagen også titel af æresmedlem - ligeledes som påskønnelse for sit arbejde for at realisere planen om springcenteret, der åbnede i 2016.

Et meget aktivt medlem af GymHelsinge blev ligeledes udnævnt til æresmedlem. Det er Lisette Ekvall, som formanden beskriver som en ildsjæl, som altid møder op for at gøre det muligt for andre at dyrke gymnastik.

Både Lisette Ekvall og formanden Anja Kühl kunne publikum se som gymnaster, da de som aktive medlemmer af en af GymHelsinges bootcamps deltog i opvisningen.

Gymnastikopvisningen blev åbnet af borgmester Anders Gerner Frost (Nytgribskov).

- På hele byrådets vegne kan jeg sige, at vi er meget stolte over de mange fine resultater, som klubben kommer hjem med fra stævner og konkurrencer over hele landet og i udlandet, sagde han - og tilføjede, at han som far selv har leveret to af opvisningens børn. Åbningen blev også overværet af formanden for udvalget Forebyggelse og Idræt, Trine Egetved-Sørensen (K), der er mor til tre af de børn, der var med i opvisningen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede