21. januar 2021
Conny Nielsen og resten af Gadekærbutikkerne er klar til juletræstænding fredag aften. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Conny Nielsen og resten af Gadekærbutikkerne er klar til juletræstænding fredag aften. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alternativ juletræstænding: Ild ned gennem gågaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alternativ juletræstænding: Ild ned gennem gågaden
Opdateret 26. november 2020 kl. 10:50
Gribskov - 26. november 2020 kl. 10:42

Af Camilla Nissen
Selvom man ikke må stå tæt sammen i denne tid, kan man stadig opleve juletræstændingen i gågaden i Helsinge fredag aften den 27. november. Det oplyser Conny Nielsen, formand for Gadekærforeningen i Helsinge. Derudover er der lagt op til udendørs hygge med bålfade og godteposer.

- Denne dag har vi fået spejderne til at lave 12 bålfade hele vejen ned gennem gågaden og VP Arkaden, hvor man så kan få et snobrød og en godtepose. Der vil være plads til ti børn ved hvert bålfad, siger Conny Nielsen.

Klokken 18 tændes juletræet, og alle aktiviteter finder sted mellem 18 og 21.

I december måned, nærmere bestemt lørdag den 12., har Gadekærforeningen og Helsinge Powerbank desuden planer om at arrangere et julemarked. Alle butikkerne er inviteret til at have en bod, og forhåbentlig kommer der også en julemand. Og Café Sef har givet tilsagn om at levere flæskestegssandwiches, ligesom der vil blive solgt gløgg og æbleskiver.

Conny Nielsen tror på, at julen i byen bliver god på trods af den specielle situation.

- Vi er alle sammen meget spændte på julen i år, og vi er alle sammen meget bevidste om, at folk har været rigtig gode til at bakke op om butikkerne i forbindelse med corona. Vi kan mærke, at folk virkelig vil butikkerne. Så vi tror på, at det bliver en god jul på trods. Vi har set fra starten af coronakrisen, hvordan folk har bakket op og eksempelvis købt gavekort til butikkerne, som kunne bruges senere, siger Conny Nielsen, som håber, at coronaen trods alt vil føre noget positiv med sig.

Om ikke andet, så forhåbentlig en masse fællesskab og sammenhold i en helt speciel tid.

- Jeg håber, at det alt sammen kan betyde, at vi i butikkerne står endnu mere sammen og sammen kan gøre noget lidt anderledes end vi plejer. Vi skal ikke bare stå bag disken, men give folk en god oplevelse, når de kommer ind. Nu er det så bare oplevelser - hvor man holder afstand, siger hun.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?