21. marts 2019
Borgmester Anders Gerner Frost har alle partier bag i det nye budgetforlig. Foto: Jeppe Jul Garnak
Borgmester Anders Gerner Frost har alle partier bag i det nye budgetforlig. Foto: Jeppe Jul Garnak
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle står sammen om højere skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle står sammen om højere skat
Gribskov - 21. september 2018 kl. 16:17
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er en glad og tilfreds borgmester, der tager imod. Budgetaftalen for 2019-2022 faldt sent torsdag på plads, og alle partier har tilsluttet sig aftalen.

Anders Gerner Frost (Nytgribskov), som er debuterende i rollen som borgmester, der bringer en budgetaftale på plads, kan dermed se frem til en glat afvikling af sagen på det næste byrådsmøde mandag 1. oktober og med endelig vedtagelse i anden omgang mandagen efter. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det vil være anelse overdrevet at kalde den aktuelle budgetaftale for »en sag for Frost«, for deri ligger, at der har været tale om store vanskeligheder. Men selvfølgelig har det stor betydning, at skatten stiger med 0,8 procent.

- Vi skal spare meget, men alle bakker op. Det er et godt signal at sende også til borgerne. Store ændringer forestår, men der vil blive samarbejdet omkring det, siger borgmesteren. Planen indeholder store investeringer de kommende år, hvilket betyder, at der er behov for at tænke i et langsigtet perspektiv på otte år.

Anders Gerner Frost er især glad for, at der ikke sker besparelser på velfærden, at der bliver investeret i børn og ældre trods svære økonomiske betingelser. Men det han kun været muligt at finansiere de kommunale tiltag via en skattestigning på 0,8 procent om året, ligesom der over en otteårig periode skal spares 150 mio. kr. på den kommunale administration.

Kommunen har lyttet til borgerne og har fundet penge til at bevare demenscenteret Holbohave og videreudvikle demensindsatsen. Der er også fundet plads til børn, sundhed og forebyggelse i form af opnormering i dagtilbud, indsats til forebyggelse, kunstgræsbaner i Vejby og Helsinge og sundhedshus.

Det har også været muligt at finde finansiering til vejen mellem Græsted og Gilleleje med påbegyndelse i 2020. En investering til i alt 140 mio kr., der understøtter vækstdagsordenen til stor gavn for kommunens mange virksomheder og borgere, der pendler ind og ud af kommunen hver dag. Trafiksikkerhed er også prioriteret og der er også fundet penge, nemlig syv mio. kr. til en rundkørsel på Kildevej ved Tibirke i 2021.

- Selvfølgelig skal man passe på med at sætte skatten op, men Gribskov lå i forvejen under gennemsnittet for de nordsjællandske kommuner - og nu kommer vi på samme niveau. Med en årlig drift på 2,5 mia. kroner er de 200.000 kr., som vi skal af med i udligning, også en stor andel. Jeg håber stadig, at der kommer en udligningsreform til vores fordel - selv om det kiksede senest - og som vi så vil benytte til igen at sænke skatten. Lige nu er det jo sådan, at vi betaler f. eks. til kommuner på vestegnen, der får ekstra midler til flygtninge, udbygger Anders Gerner Frost.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede