10. december 2018
Jette og Vagn Sangill omstiller sig til fremtidens udfordringer og lukker deres butik, som de har drevet i Helsinges gågade i 25 år. Foto: Karl Erik Frederiksen.
gallery icon

Se billedserie

Jette og Vagn Sangill omstiller sig til fremtidens udfordringer og lukker deres butik, som de har drevet i Helsinges gågade i 25 år. Foto: Karl Erik Frederiksen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Agent 007's butik omstiller sig til en ny tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Agent 007's butik omstiller sig til en ny tid
Gribskov - 09. januar 2018 kl. 03:11
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lukningen af butikken Foto 007 i efterlader nyt butikshul på gågaden i Helsinge. Første januar lukkede butikken 10'eren Østergade 32 i Helsinge.

Og fredag 12. januar er det sidste dag, hvor der kan handles i Foto 007, der ligger Østergade 26.

Dermed vil der for en tid stå to ubenyttede butikslejemål i den del af Helsinges gågadeområde, der er tættest på Helsinge Station, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Men vi lukker ikke. Vi omstiller os blot til en ny tid, siger indehaverne af Foto 007 Jette og Vagn Sangill.

Sidste år kunne de fejre 30 års firmajubilæum og 25 års jubilæum for butikken i Helsinge.

Butikken har været mere end en butik. Bag forretningslokalet er et stort atelier, der har været brugt blandt andet til reklamefotografering.

I sidelokalerne og ovenpå har Vagn Sangill haft sit digitale udstyr, hvor han har redigeret de billeder, han har taget med sit avancerede fotoudstyr.

Det er ham, der er fotografen, mens fru Jette, der gennem alle årene samtidig har opretholdt sin deltidsstilling som natsygeplejerske på intensiv afdeling på sygehuset i Hillerød, har taget sig af kundeekspeditioner, pasfotografering og andre opgaver.

- Jeg fortsætter med fotografere, men behøver ikke at have en butik og et atelier i en gågade for at kunne gøre det. Frem over vil jeg have mit kontor hjemme, hvor vi bor på Syrenvænget i Helsinge. Her fra vil jeg tage ud på fotoopgaver - og dem er der mange af. Flere og flere af de voksne eller børn, eller hele familier, der vil fotograferes, ønsker at det sker uden for atelieret, for eksempel ude i naturen. Det med at gå ind i en butik for at aftale, hvordan man ønsker at blive fotograferet, er ikke så naturligt i dag, som det har været. Nu vil kunderne heller ringe eller kontakte os via nettet. Selv om jeg gennem mange år har været aktiv i Helsinge Erhvervsforenings detailhandlergruppe for at trække kunder til Helsinges mange butikker, er vi i vores egen butik nødt til at omstille os til den vej, udviklingen går.

- Det betyder også, at jeg ud over kontoret inden længe vil indrette et mindre atelier et andet sted. Her får kunderne kun mulighed for at komme ind, hvis de har ringet i forvejen. Vi venter i øjeblikket på at få det helt rigtige tilbud, siger Vagn Sangill.

De sidste dage inden lukningen holder butikken ophørsudsalg med store rabatter på restlageret af rammer, kikkerter, memorykort og hvad den ellers har handlet med - ud over billeder.

Til de mange mennesker, som er blevet fotograferet og som har ladet sine billeder udstille i butiksvinduet, har Jette og Vagn Sangill et helt specielt godt tilbud:

- De kan komme ind og hente deres billeder ganske gratis - på betingelse af, at de samtidig donerer et beløb til Kræftens Bekæmpelse, siger Vagn Sangill.

Navnet

Når butikken lukker, forsvinder firmaets karakteristiske logo med et selvportræt af fotografen fotograferet som agent 007, James Bond.

Det har været firmaets særkende i så mange år, at mange har glemt, hvor fra navnet og logoet stammer. Historien kommer her:

- Inden jeg stiftede firmaet lavede jeg masser af spillefilm på smalfilm på amatørplan. Jeg blev så god til det, at en af mine film, hvor jeg spillede Agent 007, vandt Danmarksmesterskabet for amatørfilm. Det gav så meget omtale i medierne, at jeg ville bruge agentnavnet, da jeg kort efter stiftede firmaet, siger Vagn Sangill til Frederiksborg Amts Avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk