21. februar 2020
Mor og datter, Lotte og Josephine  Adamsen, fortalte om livet i restaurationsbranchen.
gallery icon

Se billedserie

Mor og datter, Lotte og Josephine Adamsen, fortalte om livet i restaurationsbranchen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 90 unge mødte lokale virksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

90 unge mødte lokale virksomheder
Gribskov - 29. september 2016 kl. 11:49
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

15 lokale virksomheder slog onsdag dørene op for i alt 90 unge fra Gribskov Produktionsskole, 10. klasserne, modtageklasserne for flygtninge og unge i jobcenter-forløb, for at klæde dem på til at vælge den rette uddannelse. Samtidig er det håbet for virksomhederne, at det kan resultere i flere kvalificerede ansøgere, når de unge skal i gang med at søge praktik og arbejde.

- De unge har selv meldt sig til og valgt mellem forskellige brancher og hvilke firmaer, de var interesseret i at høre om. Vi tænkte i første omgang, at det skulle være en industridag, men de unge viste også stor interesse for social-og sundhedsbranchen samt hotel, restaurations-og detailbranchen, så det har vi lyttet til. De skal finde ud af, hvad der er sjovt at arbejde med, og de står over for at skulle finde ud af, hvilken uddannelse og job, de skal vælge, til sommer, og så er det rart at have snuset til fagene, siger direktør for Gribskov Erhvervscenter, Mette Ehlers Mikkelsen, der har arrangeret dagen sammen med de uddannelsestilbud, som de unge går på.

Ud over at få et bedre indtryk af, hvad de forskellige virksomheder kan byde på, skal dagen også vise de unge, at man ikke nødvendigvis behøver gå den slagne vej fra en bestemt uddannelse til et job. Det er også muligt at skifte kurs undervejs, hvis man gør en indsats. Og det er muligt at komme tilbage på sporet, hvis livet tager en drejning undervejs.

Det er køkkenchef hos Brasseriet v/Adamsen i Gilleleje, Josephine Adamsen, et levende eksempel på.

- Jeg begyndte som frisør og kosmetolog og drømte om at få min egen salon. Jeg har aldrig klaret mig ret godt i skolen og fik de dårligste karakterer, men på uddannelsen fik jeg de bedste karakterer. Jeg fik min egen salon, og det var bare det fedeste, fortæller hun til en gruppe unge og deres lærere, da de besøger stedet.

Men så gik det galt. Josephine Adamsen brækkede ryggen, da hun faldt af en hest.

- Jeg brækkede ryggen et år efter, jeg fik min salon. Jeg var nødt til at lukke ned. Så jeg gik et år uden at lave noget. Men så gik jeg i gang med kokkejobbet. Jeg begyndte på halv tid, og gik samtidig i gang med bikini-fitness, og jeg træner hver dag for at min ryg kan holde til det. Nu er jeg blevet køkkenchef, som er det bedste job, jeg nogensinde har haft, selvom jeg altid har drømt om at være frisør - at være Dennis Knudsen, siger hun med et smil.

Hun strutter af selvtillid, når hun fortæller, hvordan det er at »køre et helt køkken.«

- Bølgerne går højt, og der bliver råbt, og der sker fejl - også i et køkken. Men så må man bare lave det om. Og hvis man kommer i gennem en dag med 300 gæster, og man kun har lavet én fejl, har man det sådan her: Vi gjorde det!, siger hun begejstret. Josephines fortælling går rent ind hos de unge.

- Det er vildt, at hun brækkede ryggen, og at hun nu er blevet køkkenchef. Og hun viser, man kan noget, selvom man får dårlige karakterer, siger Claudia Andersen, der går på produktionsskolen og gerne vil være kok.