15. april 2021
Charlotte Asperud blev slået 19-20 gange med et stumpt instrument om natten den 30. april sidste år i sit hjem på Aspevej i Tisvilde.
Charlotte Asperud blev slået 19-20 gange med et stumpt instrument om natten den 30. april sidste år i sit hjem på Aspevej i Tisvilde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 55-årig tiltalt for brutalt lægedrab: Kræver forvaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

55-årig tiltalt for brutalt lægedrab: Kræver forvaring
Opdateret 15. januar 2021 kl. 13:01
Gribskov - 01. juli 2020 kl. 15:30
Af Anna Hjortsø

Sidste år den 30. april blev den 58-årige læge Charlotte Asperud slået ihjel i sit hjem på Aspevej i Tisvilde midt om natten, og nu er en 55-årig mand blevet tiltalt for mordet.

Derudover er manden tiltalt for at have brændt et sommerhus af i Frederiksværk, begået en række indbrud, tyverier, forsøg på dokumentfalsk og for at have installeret en gps-tracker i en bil med henblik på at overvåge sin ekskone.

arrow Læs også: Efter brutalt lægedrab: Minister afviser lovændring

Det fremgår af en aktindsigt i anklageskriftet, som DR Nyheder er i besiddelse af.

Her fremgår det også, at Anklagemyndigheden i Nordsjællands Politi kræver forvaring til den 55-årige mand, der blev anholdt to uger efter drabet.

En forvaringsdom er en af de hårdeste straffe: Dommen afsones i fængsel uden tidsbegrænsning og idømmes, hvis personen vurderes til at være farlig på fri fod.

Drabet på Charlotte Asperud chokerede lokalsamfundet i Tisvilde. Charlotte Asperud blev slået 19-20 gange i hovedet med en stump genstand som et koben og døde af sine kvæstelser et døgn senere.

Politiet offentliggjorde senere en lydfil, hvor man kan høre gerningsmanden gang på gang sige »læg dig ned« til Charlotte Asperud - der ikke blev udsat for et hjemmerøveri, som det ellers var politiets teori i begyndelsen.

Politiet fandt nemlig under deres efterforskning på mandens bopæl en liste med navne på læger, der havde behandlet ham på skadestuen på hospitalet i Hillerød i 2014 efter en trafikulykke - her fremgik Charlotte Asperuds navn.

Det førte til, at ledelsen på Nordsjællands Hospital midlertidigt besluttede at tillade personalet på akutmodtagelsen af fjerne deres efternavne på navneskilte.

arrow Lægedrab: Ny retssag på vej
08. marts 2021 kl. 16:35 Opdateret: kl. 16:27
arrow Lægedrabet: Drabsmand skal betale erstatning til døtre
27. februar 2021 kl. 17:28 Opdateret: kl. 20:30
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?