20. november 2017
Jan Friis Mikkelsen og Charlotte Vendorf har haft Tinggården i nu 30 år. Jubilæet fejres både med en bog og med en reception.

Fotos: Hanne Guldberg
gallery icon

Se billedserie

Jan Friis Mikkelsen og Charlotte Vendorf har haft Tinggården i nu 30 år. Jubilæet fejres både med en bog og med en reception. Fotos: Hanne Guldberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 30 år på Tinggården fejres med ny bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30 år på Tinggården fejres med ny bog
Gribskov - 21. april 2017 kl. 09:12
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Når folk kommer her med forventninger, er der noget, der tænder i en. Og så er man på.

Sådan lyder det fra kok og restaurantejer, tidl. dommer i Bagedysten, Jan Friis Mikkelsen. Sammen med sin hustru Charlotte fejrer han i år 30 år med foden under eget bord på restaurant Tinggården i Asserbo.

Og kokken Jan Friis Mikkelsen har op til den ny sæson fået op til 40 arbejdsdage mere i køkkenet personligt - nemlig den tid, det har taget de foregående år at optage Bagedysten.

- Man skal huske, at hverken Charlotte eller jeg har en arbejdsuge under 60 timer - medmindre vi er på ferie - og det er vi sjældent, siger Jan Friis Mikkelsen over en kop kaffe i restauranten. På bordet står små lækre chokoladepåskeæg og banankage, som deres to døtre har bagt.

Jan Friis Mikkelsen kan også nu få tid til for eksempel i sidste uge at tage på Enghaveskolen og være dommer i elevernes bagekonkurrence - samt blive fotograferet med selfies.

- Jeg har virkelig gennem bagedysten fundet ud af, hvordan samfundet har ændret sig. Da vi lavede Meyers køkken for 25 år siden - da var det en helt anden måde, man omgikkes de folk, der optræder på tv. Der var et mere afslappet forhold til det. I dag er der virkelig meget medievirak.

Parret afviser ikke, at der kommer ekstra gæster for at »se giraffen«.

- Men det er et fåtal. Blandt andet fordi vi ligger, hvor vi ligger.

Bogen
Tinggårdens 30-års jubilæum fejres med en ny bog. Det er journalist Randi Halberg Markussen, der lægger pen til, og bogen er sat til at udkomme hen mod slutningen af jubilæumsåret.

Randi Halberg er opvokset i Asserbo og hun er kommet på Tinggården med sine forældre, siden hun var en lille pige. Denne sommer starter hun tillige sin tredje sæson som tjener på stedet.

Bogen vil være en slags kig bag kulisserne på gourmetstedet med interviews med kokke, tjenere og opvaskere, som har haft deres gang bag de røde gårdmure i alle årene. Og så vil kokkene give en opskrift frisk fra fad.

- Det er simpelthen interviews med de mennesker - kendte som ukendte - som har været med til at forme stedet, lyder det fra Charlotte.

- For de fleste, der har arbejdet her, tror jeg, jeg kan sige, at det er en tryg ting at vende tilbage til. Vi er her, huset er det samme, brødet ligeså, siger Jan Friis Mikkelsen.

- Mange af vores tidligere ansatte kommer og får en tår kaffe og en sludder - vi ser dem stadig.

Siden 25 års jubilæet er der sket meget på den gamle tinggård med de røde mure og stråtaget.

Restauranten har udvidet med »Laden«, som bliver brugt til selskaber, konferencer og de superpopulære fælles spiseaftner, »Mad i Laden«.

- Folk snakker sammen - og de finder ud af, at det er jo meget hyggeligt. Man mødes jo ikke så meget ved købmanden over plankeværket eller i kirken længere.

Det er typisk de lokale, som kommer til fællesspisningen, der finder sted i vinterhalvåret.

Ikke minimalister
På Tinggården er man ikke mad-minimalister, men satser på de bedste råvarer og på, at gæsterne hygger sig.

- Jeg bliver decideret ked af det, når gode råvarer ødelægges. Men de gode råvarer er også det, der gør, at jeg synes, det er fantastisk at lave mad, siger Jan Friis Mikkelsen og kigger ud af det store vindue.

- Aspargeserne har netop stukket hovederne op, konstaterer han om haven, som kan holde restauranten kørende med krydderurter og en hel del grøntsager hen over sommeren.

Tinggården har for nylig fået LAG-midler til yderligere tiltag. Om et år vil her også ligge en mølle, så de kan kværne eget korn til det brød, de bager.

Dette kombineres med anlæggelsen af en »smugkro« nede bag det nuværende hus, hvor der skal være frokost - og så skal der sælges produkter, de selv fremstiller, som marmelade og brød.

- Vi kalder det smugkro, fordi det ligger lidt bag gården - og sælger lidt ting, vi selv laver som brød, marmelade mm.

Jubilæet fejres også ved en reception for venner af huset den 1. maj klokken 14-17.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk