24. maj 2019
Forsiden på Frederiksborg Amts Avis dagen efter Kaj Walthers redningsindsats i november 1941.
Forsiden på Frederiksborg Amts Avis dagen efter Kaj Walthers redningsindsats i november 1941.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 25 er meldt til det kolde gys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25 er meldt til det kolde gys
Gribskov - 09. november 2018 kl. 10:32
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg havde regnet det for en succés med 10 deltagere. Nu ser det ud til, at vi bliver omkring 25.

arrow Læs også: Hædrer 77 år gammel bedrift: Kaj reddede to op af iskoldt vand

Chef for Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste John Mogensen tæller ned til lørdagens livredderevent ved Heatherhill til minde om pioneren Kaj Walthers redningsdåd fra november 1941.

Nutidens livreddere og vovehalse kaster sig lørdag eftermiddag 10. november fra kl.15.00 i de kolde bølger uden brug af våddragt og andre hjælpemidler. Hver deltager skal svømme omkring 100 meter ud fra stranden og hente to dukker ind, én ad gangen. Som en gentagelse af Kaj Walthers bedrift, da han en tidlig novembermorgen for 77 år siden i strid blæst og hård strøm reddede to personer - en skipper og hans 15-årige søn - fra druknedøden, da deres galease forliste i stormen.

Blandt de tilmeldte til lørdagens konkurrence er nogle af nordkystens rutinerede livreddere, en gruppe på otte fra København, en enkelt erfaren issvømmer og flere vinterbadere. Ingen af Trygfondens livreddere, som John Mogensen ellers havde inviteret som en udfordring, har meldt sig!

- Flere har spurgt om børn kan være med, og derfor laver vi nok også en børneversion på 25 meter, siger John Mogensen, der ellers har understreget, at det ikke er en konkurrence for børn.

Således har han opfordret deltagerne på forhånd til at tage en tur forbi egen læge og få tjekket hjertet. Vejudsigten for lørdag tegner ellers ganske mild for deltagerne.

Af praktiske årsager foregår arrangementet ved Heatherhill, hvor der er plads for deltagere og tilskuere til at parkere ved kiosken og gå ned til vandet, hvor rednings-eventet vil være lidt til venstre for strandnedgangen - i retning mod Salgårdshøj og »Slugten«, hvor Kaj Walthers redningsaktion foregik dengang i november 1941.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede