7. marts 2021
Det er høje tal, lyder det fra Nordsjællands Politi efter en uges målrettet færdelsindsats i Gribskov. Foto: Kim Matthäi Leland
Det er høje tal, lyder det fra Nordsjællands Politi efter en uges målrettet færdelsindsats i Gribskov. Foto: Kim Matthäi Leland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 112 borgere kan se frem fartbøde: Her kørte de

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

112 borgere kan se frem fartbøde: Her kørte de
Gribskov - 20. februar 2021 kl. 08:05
Af Jeppe Helkov

112 fartforseelser, narkokørsel og én betinget frakendelse af kørekortet. Nordsjællands Politi havde travlt, da de for to uger siden lavede en målrettet færdselsindsats i Gribskov Kommune. Og de nævnte forhold er bare nogle af de forseelser, politiet kunne notere i deres systemer.

arrow Læs også: Narkobilist standset med kokain og fantasy

Nordsjællands Politi var en del af en landsdækkende færdselsindsats, der varede en uge. Og de mange bøder viser ifølge Jørgen Rath, politiassistent i den operative færdselssektion, at selvom mange er sendt hjem på grund af corona, og der derfor er færre biler på vejene, så er antallet af fartsyndere ikke faldet.

- Det bedste, man kan komme ud af en uges indsats med, er et stort, larmende nul i bøder. Men sådan er virkeligheden ikke. Vi kan konstatere, at selvom der ikke er mange biler på vejene på grund af covid19, så skal vi stadig være til stede. Den mere plads gør, at der bliver kørt hurtigere. Når der er mere trafik, kører folk kører langsommere og er mere påpasselige. Så covid19 har givet nogle nye udfordringer. Det afspejler den her uges indsats, siger han.

Politiets færdselsindsats bar navnet Sikre Veje og havde fokus på, at alle skal kunne færdes sikkert i trafikken. Fra Nordsjællands Politis side forsøgte man at stå nogle steder, hvor man måske ikke typisk ser en fartmåler eller en politibetjent.

Sådan forløb politiets færdselsindsats
  • Præstevej (i krydset ved Helsingevej, Helsinge) - hastighed: 1 forseelse og 1 klip.
  • Helsingevej (ved Ryagergårdsvej, Helsinge) - hastighed: 3 forseelser, 2 klip og 1 betinget frakendelse.
  • Frederiksværksvej (Ramløse, Helsinge) - hastighed: Ingen forseelser.
  • Kildevej (Helsinge): automatisk nummerpladegenkendelse (ANPG): 1 kørsel i frakendelsestiden, 1 kørekort ikke erhvervet, 1 narkokørsel, 1 overtrædelse af anden særlov.
  • Gribskovvej (Helsinge) - ANPG: 1 forseelse i form af fejl og mangler.
  • Gribskovvej (Helsinge: Hastighed - 76 forseelser og 11 klip.
  • Kildevej (Helsinge) - hastighed: 36 forseelser, 2 klip.
  • Helsinge centrum og Kildevej: 1 kørsel i frakendelsestiden, 1 forseelse i form af manglende sikkerhedssele.
  • Kildevej (Helsinge): ANPG, 0 forseelser.Kilde: Nordsjællands Politi
Bestil en betjent

- Den enkelte borger har mulighed for at bestille en færdselskontrol. Det her har været en uge, hvor vi har afprøvet de anmeldelser. Det er meget specifikke anmeldelser. For eksempel at der mellem kl. 7.30 og 9.30 bliver kørt for hurtigt på den her strækning. Det tog vi ud og afprøvede for at se, om det er hold i det, og om vi skal prioritere strækningerne med mere personale i fremtiden, siger Jørgen Rath.

Men selvom politiets kontrol stod på nogle lidt andre veje, end de plejer, var de også til stede på nogle af de sædvanlige strækninger, hvor politiet ved, at folk kører for hurtigt: Blandt andet Kildevej i Helsinge og på Gribskovvej.

På sidstnævnte strækning registrerede man alene den ene dag, man stod der, 76 bilister, der kørte for hurtigt. 11 af dem fik et klip.

- Anmeldelsen fra borgere gik på, at folk kører for hurtigt på vejen over en længere periode. Derfor var vi der i seks timer. Men det er en strækning, vi er opmærksomme på i forvejen. Det er en indfaldsvej ind mod hovedstadsområdet, og der sker en del færdselsuheld. Så af gode grunde er vi der tit. Men alligevel er det her høje tal, siger Jørgen Rath.

arrow Politiet på vej til hærværksramt by
21. februar 2021 kl. 15:25 Opdateret: kl. 14:53
arrow By udsat for omfattende hærværk: - Det er super utrygt
21. februar 2021 kl. 12:44 Opdateret: kl. 12:34
arrow 26-årig bilist havde en promille
20. februar 2021 kl. 12:08 Opdateret: kl. 12:14
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?