25. september 2021
105-årige 'Grethe' Hansen kom mandag flyvende til familiebesøg på Falkendal i Kagerup. Foto: Claus Johansen
105-årige 'Grethe' Hansen kom mandag flyvende til familiebesøg på Falkendal i Kagerup. Foto: Claus Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 105-årig landede hos familien i helikopter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

105-årig landede hos familien i helikopter
Gribskov - 20. juli 2021 kl. 14:53
Af Claus Johansen

Det var en dejlig sommerdag som så mange andre på gården Falkendal i Kagerup i mandags. Med høj sol, en let brise og masser af fugletriller.

Bortset fra, naturligvis, at der var omkring 50 mennesker samlet på gårdspladsen. Og klokken 11 dumpede helikopter OY-HYO ned fra himlen med 105-årige Margrethe Hansen om bord.

- Jeg føler mig som en dronning, sagde Margrethe Hansen, da hun blev løftet fra passagersædet og over i en kørestol, der skulle bringe hende fra landingspladsen og hen til gården og destilleriet, som var første mål, efter at gæsterne havde sunget "Velkommen i den grønne lund" med violin-akkompagnement.

'Grethe' Hansen bor til daglig på et plejehjem på Fyn. Men i dag havde hun besluttet, at hun ville besøge sin datter Anny Føns, som sammen med ægtemanden Jørn Føns, bor på gården Falkendal i Kagerup. Sidste år var hun i Nordjylland med helikopteren, men i år gjaldt det altså Kagerup.

Et træ til havørnene

Første stop på hendes tre timer lange besøg var destilleriet Thornæs, som holder til i en bygning på gården.

Her kunne Margrethe Hansen som det første besigtige de mange grydelapper, som hun hver dag producerer - og som bliver solgt til destilleriets gæster.

Derefter tog Jørn Føns ordet og bød velkommen:

- For mere end 40 år siden var du jo med til at samle sten på markerne herude, Grethe.

Her kunne destillatør Torben Thornæs fortælle lidt om grydelap-projektet:

- Det handler jo i virkeligheden om at gøre noget for havørnene, som har det svært over Solbjerg Engsø. Tidligere var der syv popler, som de godt kan lide at sidde i. Men nu er der kun en enkelt tilbage, og når den ryger, har Jørn og jeg talt om at skaffe et godt træ fra Gribskov, som vi kan anbringe i søen. Så når vi har kunder her på destilleriet, plejer det at klinge i kasseapparatet, når de ser grydelapperne, så måske kan vi snart få rejst træet, sagde Torben Thornæs.

To grydelapper om dagen

Derefter hjalp Anny Føns sin mor over i hovedhuset på gården, men nåede dog at fortælle, at moderen stadig strikkede flittigt:

- Mor strikker endnu. Man skal sætte sig et mål, siger hun - og det er altså to grydelapper om dagen.

Derefter var der frokost, og så fløj Margrethe Hansen hjem igen til Dalsbo i Rynkeby.

Sammen med sin datter Anny Føns (stående) står 'Grethe' Hansen for at producere grydelapper, som bliver solgt i destilleriet. Overskuddet går til at give havørnene bedre vilkår i engsøen. Foto: Claus Johansen

Stemmer du til kommunalvalget i år?