16. januar 2021
Her ses Kvicklys julelys fra drone. Foto: Carsten Lundager.
Her ses Kvicklys julelys fra drone. Foto: Carsten Lundager.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10.000 julelys tændes i en mørk tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10.000 julelys tændes i en mørk tid
Gribskov - 03. december 2020 kl. 18:10
Af Camilla Nissen

10 mand har knoklet for at bringe julestemningen til Helsinge med den hidtil flotteste juleudsmykning af Kvicklys facader.

1. søndag i advent kunne Kvicklys direktør, John Byrian, sætte strøm til butikkens hidtil flotteste juleudsmykning, og nu bidrager over 10.000 julelys på facaden til at skabe julestemning for kunder og Helsinges borgere i den mørke tid.

arrow Læs også: Efterlysning: Brug for flere sproghjælpere

- Det er på flere måder en mørk tid. Corona-pandemien har betydet, at december i år er blevet lidt mindre sjov og social, end vi havde ønsket os her i butikken. Vi ville meget gerne igen have haft butikken fyldt med børnenes julesokker og andre hyggelige ting, men i disse tider, hvor vi skal holde igen med at samles for mange ad gangen, er vi nødt til at vente til mere gunstige tider. Derfor har Helsinge Brugsforening besluttet, at vi vil bidrage med alt det, vi kan lige nu - og det er at give kunderne og borgerne en juleudsmykning, der er flottere end noget, vi har set tidligere, siger John Byrian i en pressemeddelelse.

Det krævede mere end 70 timers arbejde at opsætte Kvicklys juleudsmykning, der består af 400 meter lyskæder og lyskæder udformet som istapper samt snefnug og iskrystaller med lys i.

I butikkens vindfang pyntes desuden med dekorationshjerter og -julegaver, som er fremstillet af genbrugsplast og genbrugstræ.

Og selvom juleudsmykningen lyser op, så bruger Kvicklys LED-juleudsmykning faktisk kun 500 watt i timen svarende til 1,50 kroner i timen, oplyser butikken.

arrow Spejdere bringer juletræerne ud
07. december 2020 kl. 16:13 Opdateret: kl. 13:00
arrow Børnehave samler penge ind til udsatte børn
07. december 2020 kl. 11:06 Opdateret: kl. 13:06
arrow Find julegaverne lokalt: 10 gode ideer
07. december 2020 kl. 08:38 Opdateret: kl. 13:12
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?