22. oktober 2020
Veninderne Sofie Nielsen og Sofie Schønherr er på Musik i Lejet for første gang og arbejder samtidig som frivillige på Team Renhold.
gallery icon

Se billedserie

Veninderne Sofie Nielsen og Sofie Schønherr er på Musik i Lejet for første gang og arbejder samtidig som frivillige på Team Renhold.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10.000 VIP's til festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10.000 VIP's til festival
Gribskov - 19. juli 2019 kl. 00:31
Af Camilla Nissen

Et menneskehav badet i sol var torsdag eftermiddag i bevægelse ned gennem Hovedgaden i Tisvildeleje. Åbningen af den 11. udgave af Musik i Lejet trak i dem alle. På Strandscenen bød radio og tv-personligheden, nuværende programchef på Radio 24/7, Mikael Bertelsen, velkommen til de mange mennesker, der med solbriller på næsen og en fadøl i hånden var helt klar til at tage hul på årets festival. Og som indehaver af et armbånd til Musik i Lejet, er man en del af en særlig heldig skare, lod Mikael Bertelsen gæsterne forstå.

arrow Læs også: Festivalplads helt ryddet

- Lige nu er der 6.000 mennesker på venteliste til en billet hos Ticketmaster, så I er lige nu inde på et VIP-område, hvor der står 6.000 personer udenfor og gerne vil ind. I er alle meget vigtige personer, sagde Mikael Berthelsen, der fortalte, at han havde været med i festivalens opstart, hvor blot få hundrede mennesker var med.

Og så bød konferencieren velkommen til borgmester Anders Gerner Frost (Nytgribskov), som han præsenterede som borgmester, bagermester og ejendomsmatador.

- Jeg har glædet mig til at se jer alle, og jeg har glædet mig til Musik i Lejet. I byrådet er vi stolte af festivalen. Det er Danmarks lækreste festival, fordi vi har den lækreste lokation ved den smukkeste skov og Kattegat. Også i forhold til, hvad man kan spise og drikke, er det en lækker festival, sagde borgmesteren, som roste de frivillige og desuden opfordrede alle til at passe på skov og by.

- Det er en stor festival i en meget lille by. Så jeg vil bede jer om at passe på byen. Vær ordentlig ved byen og ved hinanden. Jeg håber, I får en lækker festival, sagde borgmesteren.

Så tog musikeren Peter Sommer over med sit band Tiggerne og spillede flere velkendte hits som »Tigger,« og »8660.« Der blev også delt high fives ud til publikum under koncerten.

Nogle af dem, der nød musikken, var Mette Lange og Salli Serup fra Helsinge, der havde deltaget i festivalen i henholdsvis to og fem år.

- For os er det lidt som en byfest, fordi man møder mange, man kender, lød det fra Salli Serup.

- Ja, man er stoppet med byfest i Helsinge, og her kan man finde lidt af den samme stemning, supplerede Mette Lange.

Kvinderne, der begge er 50 plus, var i selskab med deres ægtemænd, men også en del af en større gruppe på omtrent 10 mennesker. Og deres børn, der er i 20'erne også er til festival.

Men udover fest og samvær med gode venner, roste de også årets musikprogram, ligesom de ser frem til festerne i Fiskerbaren.

Musikprogrammet med blandt andre Disclosure og Phlake blandt hovednavnene, får i det hele taget ros fra flere af de gæster, avisen har talt med.

Den sidste koncert på den største scene, Strandscenen, er med Nik og Jay, der spiller lørdag klokken 00.00.

arrow Festival vil af med engangsplast
22. juli 2019 kl. 09:55 Opdateret: kl. 09:55
arrow - Folk passer på pladsen og på hinanden
21. juli 2019 kl. 13:35 Opdateret: kl. 13:35
arrow Festival: Politi udskrev masser af parkeringsbøder
21. juli 2019 kl. 10:06 Opdateret: kl. 10:06
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?