9. april 2020
Et stort antal politifolk og teknikere brugte cirka to uger på at gennemsøge området omring gården på Løgelandsvej. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Et stort antal politifolk og teknikere brugte cirka to uger på at gennemsøge området omring gården på Løgelandsvej. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10 dage sat af til sag om drab og fund af stort parti narko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10 dage sat af til sag om drab og fund af stort parti narko
Gribskov - 18. februar 2020 kl. 07:41
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den drabstiltalte nåede at være varetægtsfængslet i 10 dage, inden politiet fandt liget af den dræbte Lars Halvor Hermansen under et lag beton i en grav på Løgelandsvej ved Helsinge, skriver Frederiksborg Amts Avis mandag:

arrow Læs også: Drabstiltalt erkender skud og nedgravning af lig

Tirsdag indleder retten i Helsingør sagen mod en 51-årig mand, som er tiltalt for at have dræbt den et år ældre Lars Halvor Hermansen, som gennem et stykke tid havde været forsvundet.

Han blev den 28. oktober 2018 fundet skuddræbt og nedgravet lige uden for det hus, som den tiltalte boede til leje i på Løgelandsvej i Helsinge. Boligen er en del af en større landejendom, hvor der også bor andre mennesker.

Lars Halvor Hermansen var sidst set i live den 19. september samme år.

Inden liget blev fundet, havde politiet udsendt efterlysninger på ham flere gange - og blandt andet udtrykt frygt for, at der kunne være sket en ulykke.

Mistanken om en forbrydelse blev forstærket, da politiet den 4. oktober fandt hans bil - en sort Seat Altea årgang 2007 - på Krathusvej mellem Frederiksborgvej og Bagsværd Sø i Bagsværd, hvor den også var blevet set fem dage tidligere.

Den dræbte, der boede på Skovgårdsparken i Birkerød, færdedes i et miljø, hvor flere brugte stoffer.

50-årig tiltalt for flere forhold
I løbet af otte til ni retsdage skal Retten i Helsingør finde frem til, om en 50-årig mand skal kendes skyldig i drabet på den 52-årige Lars Halvor Hermansen.
Den 50-årige er i sagen tiltalt i flere forhold. Ud over manddrab er han blandt andet anklaget for at have været i besiddelse af mindst 16 kilo amfetamin.

Det gjorde han også selv. I hvert fald havde han 0,4 gram amfetamin i lommen og virkede så påvirket af narko, da en politipatrulje standsede ham ved Ganløse den 5. juni 2018, at han administrativt blev frataget retten til at køre bil og andre motorkøretøjer »med undtagelse af mindre knallerter«.

Denne afgørelse var han så utilfreds med, at han ønskede den prøvet ved retten. Her skulle han have stået tiltalt for at have indtaget amfetamin »i et sådant omfang, at det overskred bagatelgrænsen«. Retsmødet var berammet til den 31. oktober i Hillerød, men fire dage før blev han fundet dræbt og nedgravet på Løgelandsvej.

Politiet har hidtil ikke ønsket at fortælle, hvorfor mistanken om forbrydelse hurtigt blev rettet mod den nu drabstiltalte mand. I forbindelse med grundlovsforhøret kom det dog frem, at den tiltalte hentede Lars Halvor Hermansen i Bagsværd, da han havde stillet sin bil på Krathusvej i Bagsværd, og kørte ham til Helsinge.

Et vidne har ligeledes oplyst til politiet, at hun på et nøje angivet tidspunkt havde hørt et gevær blive skudt af i eller udenfor den tiltaltes bolig.

Hele den store landejendom, hvor den tiltalte havde lejet sig ind i et hus, der ikke kan ses fra Løgelandsvej, blev gennemsøgt af politi med hunde i flere dage.

Der blev også foretaget undersøgelser i Valby Hegn, som ligger få hundrede meter fra huset.

I skovkanten fandt politiet en grav med et glatløbet jagtgevær, som man mener er mordvåbnet, samt en æske patroner. Under gennemsøgningen fandt politiet også et kvantum amfetamin.

Nøjagtigt hvor meget, der blev fundet, har politiet ikke ønsket at oplyse, men ved varetægtsfængslingen blev han sigtet for både drab og for at have opbevaret mellem fire og seks kilo amfetamin med henblik på overdragelse til et større antal personer.

Der gik flere dage, inden politiet fandt liget af Lars Halvor Hermansen. De skete først 10 dage efter, at man havde fået varetægtsfængslet den 51-årige som sigtet for drab.

Ekstra Bladet kunne den 30. juli 2019 give denne forklaring på, hvorfor det tog så lang tid at finde det. Lars Halvor Hermansen var først rullet ind i en dugen fra et vandbassin og lagt ned i et dybt hul. Henover ham var der først lagt en madras, et lag jord og et tykt lag beton. Til slut var der lavet et bålsted hen over stedet. Bålpladsen ligger få meter fra det hus, hvor han boede.

Ved fængslingen kunne man på den tiltaltes Facebookside se, at han kommer fra Farum, at han har eller har haft fast adresse i Spanien, og at han først flytter til Helsinge i oktober 2016. Det fremgår ligeledes af Facebooksiden, at han blandt andet har en håndværksuddannelse.

På siden findes også hans egne selvoptagede videoer, hvor han demonstrerer kampsport.

Man ser også, at han synes om Facebooksider om kampsport, tatoveringer og Foreningen Far.

Flere opslag tyder på, at han har haft en konflikt med blandt andet Gribskov Kommune. Et af opslagene har denne ordlyd: »Til alle fra kommunen på nær dem fra giv. Kys min fede røv og kom ud til mig og få en gammeldags røvfuld jeg skal nok være RIGTIG blid ha ha«.

Retten har sat 10 dage af til behandlingen af sagen. Der kan forventes dom 31. marts.