26. februar 2020
Kollerødgård er ikke kun en gård. Det er også et ismejeri. Det er Gitte Vestergaard, der tager sig af produktionen, mens hendes mand, Carsten, står for det meste på gården. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Kollerødgård er ikke kun en gård. Det er også et ismejeri. Det er Gitte Vestergaard, der tager sig af produktionen, mens hendes mand, Carsten, står for det meste på gården. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Folk skal kunne smage den naturlige smag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Folk skal kunne smage den naturlige smag
Gribskov - 11. september 2018 kl. 08:36
Af Elias von Staffeldt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kollerødgård er ikke som enhver anden gård. Der bliver nemlig produceret hjemmelavet is. I 30 år har Gitte og Carsten Vestergaard ejet og drevet gården mellem Smidstrup og Alme i Nordsjælland, hvor Carsten er vokset op. For seks år siden udvidede de så foretagendet, da Gitte Vestergaard indfriede en gammel drøm og sprang ud som ismejerist.

- Det er en drøm, jeg havde, og så var det tid. Det kræver blandt andet en maskine, der kan pasteurisere. Sådan en er svær at finde, men vi fandt en og kørte til Fyn for at hente den. Det var sådan det startede op, husker Gitte Vestergaard.

Isen bliver produceret med mælk fra Kollerødgårds egne køer, og alt er lavet fra bunden. Hvis hun laver vanilleis, går der en time, fra hun begynder, til den er færdig. Andre slags tager længere tid- for eksempel tager karamel-isen op mod 10 timer, fordi det er en lang proces at lave sin egen karamel.

- Det er ikke det store hokuspokus. Man laver en »hvid« is og tilsætter så smagen. Der skal også mælkepulver i, så det ikke krystalliserer. Jeg skal ikke konkurrere på pris, men på kvalitet. Folk skal kunne smage, hvad der er i isen - den naturlige smag. Der er mange, der bliver overraskede over, hvordan pistacie-is faktisk smager, siger Gitte Vestergaard.

Søndag har man mulighed for at besøge Kollerødgård, når der er »Åbent Landbrug«. Det foregår fra klokken 10 til 16.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.