19. oktober 2021
120 havde bestilt valgflæsk. Og da debatten skulle begynde, mødte endnu flere op. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

120 havde bestilt valgflæsk. Og da debatten skulle begynde, mødte endnu flere op. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Valgkamp med gris på gaflen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Valgkamp med gris på gaflen
Gribskov kommunalvalg - 07. november 2017 kl. 14:26
Af Karl Erik Frederiksen

83 kilo flæsk, eller 1200 skiver stegt flæsk, var hvad der blev fortæret inden aftenens valgmøde i Blistrup Medborgerhus mandag aften. 120 havde i god tid sikret sig en spisebillet, og mange af dem kom i god tid for at sikre sig en god plads, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er sjældent, vi kan samle så mange mennesker her i medborgerhuset. Det sker ellers kun, når vi i januar holder vores årlige gule ærter-arrangement, fortæller formanden for medborgerhusets aktivitetsudvalg Eva Rühman.

Alle 13 opstillede partier ved kommunalvalget 21. november mødte op med en kandidat for at deltage i en debat, der havde fået overskriften »De små lokalsamfunds fremtid i Gribskov Kommune«. Inden de mødte op havde aktivitetsudvalget bedt kandidaterne fortælle om deres tanker og visioner for udviklingen af Blistrup som lokalsamfund.

To af de 13 kandidater har bopæl i Blistrup eller kanten af byen, nemlig Birgit Roswall fra Venstre og Britta Christholm fra SF. De øvrige deltagere var Pia Foght fra Socialdemokratiet, Morten Ulrik Jørgensen fra Nyt Gribskov, Michael Rerup fra Dansk Folkeparti, Jesper Behrensdorff fra Det Konservative Folkeparti, Michael Hemming Nielsen fra Enhedslisten, Karsten Andersen fra Liberal Alliance, Susan Kjeldgaard fra Alternative, Helle Lund fra Nye Borgerlige, Finn Fredsgaard fra Bedre Tider, og Peter Sajith fra Ungt Gribskov. De to sidstnævnte var henholdsvis ældste og yngste medlem af aftenens panel. Finn Fredsgaard (72 år) præsenterede sig selv som panelets alderspræsident.

- Det er jeg stolt af. Der mangler nogle til at tale de ældres sag i byrådet, og det vil jeg gøre, sagde han.

Peter Sajith (24 år) kunne tilsvarende efterlyse de unges stemme i byrådet - samt større vilje til at lytte til de unge. Han udtrykte stor glæde over, at et hold unge fra Blistrup, som nu går på Gilbjergskolens afdeling på Rostgårdsvej i Gilleleje, mødte op for at stille spørgsmål og give udtryk for utilfredshed over, at politikerne ikke lyttede til dem, inden de besluttede at lukke skolen på Rostgårdsvej.

- At de møder op er et eksempel på, at byrådet ikke har lyttet til de unge, sagde han.

Flere boliger
Samtlige kandidater har det synspunkt, at der er behov for flere borgere i Blistrup - og helst børnefamilier. En fælles vision for alle partier er således , at der hurtigst muligt sættes gang i salget af det jordstykke, som kommunen gennem mange år har haft udlagt til boligbyggeri, lød det.

Om skolen i Blistrup tegner der sig også en enighed om, at den skal bevares. Ingen slog til lyd for noget andet, og aftenens glade nyhed kom fra Britta Christholm. Hun kunne fortælle, at hendes datter nu skal begyndte i børnehaveklassen på skolen i Blistrup, og at elevtallet flere år med tilbagegang i den klasse kommer op på 22.

gribskDet første lokale vælgermøde blev holdt i Annisse Forsamlingshus - ligeledes med stort fremmøde. Det næste i rækken, hvor der fokuseres på lokale forhold, holdes onsdag 8. november 19:00 i Vejby Forsamlingshus. Mødet arrangeres af Vejby Lokalråd.

Rejser du til udlandet i år?