24. januar 2018
Første vælgermøde bød på spidskandidater og mange løfter i byrådssalen i Helsinge. Fotos: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Første vælgermøde bød på spidskandidater og mange løfter i byrådssalen i Helsinge. Fotos: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første vælgermøde i god ro og orden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første vælgermøde i god ro og orden
Gribskov KV17 - 02. oktober 2017 kl. 21:09
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere borgere, flere arbejdspladser, flere turister,bedre infrastruktur, bedre forhold for de ældre og for børnene,

Det skortede ikke på ønsker og løfter om at indfri samme, da rådhuset i Helsinge mandag aften dannede rammerne om det første større vælgermøde op til kommunalvalget.

Der var næsten tretten til bord - men heldigvis havde Michael Hemming Nielsen, Enhedslisten, medbragt en nisse, der sad med.

Og stemningen og tonen var da også venskabelig - især taget i betragning, at valgkampen indtil nu blandt andet har budt på en politianmeldelse mellem en kandidat fra DF og socialdemokratiet samt oppositionens krav om en undersøgelse af borgmesterens habilitet i forhold til salget af Pyramiden og Det gamle Rådhus i Gilleleje.

Ugeposten stod bag KV17's første vælgermøde og Turismen var første emne.

Ungt Gribskov slog til lyd for event-turisme for de unge børnefamilier.

- Vi skal vise, vi er en kommune, hvor der sker en masse, sagde en af debutanterne på et vælgermøde, Søren Recinella fra Ungt Gribskov.

Borgmesteren var enig, men fastholdt også initiativer som den Grønne Planet ved Esrum Kloster i tilknytning til det nye nationalpark.

Susan Kjeldgaard, der i indeværende byrådsperiode har skiftet fra Socialdemokratiet til Alternativet, havde flere gange fat i hesteturismen som et vækstområde. Britta Christholm, der repræsenterede SF, som røg ud ved sidste valg, udfordrede de den hårde kystsikring-

- Vi får fine sandstrande og ved siden af dem ingenting - så det er synd for naboen, sagde hun.

Mens Helle Lund, Nye Borgerlige, - som de fleste andre - ville have gode cykelstier, Her gjorde Michael Hemming Nielsen opmærksom på, at der i det nye budget er afsat penge til 600 meter cykelsti - og spurgte, hvor det mon skulle placeres?

Er det realistisk med s-tog eller motorvej?, lød et spørgsmål fra salen.

- Jeg oplever ikke, at nogen prøver, sagde Rasmus Villefrance fra Det Radikale Vsntre, der gerne ville i byrådet for at prøve. Radikale Venstre har ikke været i byrådet i indeværende periode.

- Halvdelen af vores finger i femfinegrplanen er skåret af og det stopper ved Gribskov - men vi skal arbejde for det, sagde Susan Kjeldgaard, mens Bo Jul Nielsen talte om at lægge max pres på politikerne i Folketinget for en motorvej.

- Det er ude af vores hænder, men vi skal påvirke, mente Jesper Behrensdorff.

Borgmesteren påpegede at et s-tog ville blive til Helsinge - ikke både til Gilleleje eller Tisvilde, så ryger lokalbanen - derfor er det vigtigt med en motorvej, sagde borgmester Kim Valentin.

Michael Hemming Nielsen talte for den kollektive trafik og om en ringbane, der kunne binde hele kommunen sammen på tværs.

Seniorliv
- Vi vil gerne have et seniorliv, vi kan se os selv i, sagde Susan Kjeldgaard, Alternativet, og åbnede dermed ballet for aftenens andet tema.

- Mere nærvær og omsorg, sagde hun - og blev bakket op af de andre kandidater.

- Det offentlige skal være der, og ikke noget udliciteringsshow, sagde Michael Hemming Nielsen.

- Vi skal ind, hvor der er behov, og have frivillige ind over. Øge demensindsatsen og etablere et sundhedshus samt flere akutpladser, sagde Kim Valentin, V.

De unge var også interesserede i de ældre.

- En mere personlig og differentieret ældrepleje, lød det fra Søren Recinella.

Finn Fredsgaard, Bedre Tider, ville have mere industri og flere borgere til at betale for den ældrepleje, som er et af den nye lokallistes kardinalpunkter.

Brian Lyck Jørgensen, DF, talte specifikt om at beholde flextursordningen og om centrale boliger.

- Det gode seniorliv er et liv, hvor jeg er til nytte og gavn, så længe jeg formår det, lød det fra SF's Britta Christholm. - Mennesker først, er et konservativt slogan. Seniorer skal gå en tryg, menigsfuld og aktivt liv i møde. Vi støtter konkurrencen mellem privat og offentlig hjemmepleje, der vil medvirke til at sikre og løfte kvaliteten, sagde Jesper Behrensdorff,K.

- Bolig, mad, gerne et lokalt tilbud, ældrepleje og kvalitet fremfor pris, var nøgleord for Bo Jul Nielsen, S.

Og hvor skal pengene komme fra? lød det.

Enhedslisten mente, flere gerne ville betale mere i skat.

- Jeg vil ikke sætte skatten op, sagde borgmesteren.

- Det handler ikke nødvendigvis om flere penge i klassen - men nye løsninger, mente Søren Recinella, Ungt Gribskov.

Den var Anders Gerner Frost, nytgribskov, med på.

- Vi bliver nødt til at gøre tingene på en anden måde. Udbud er ikke bare dårligt. Der ligger en klar besparelse på det, vi har lavet. Vi fik skruet for meget på sidste udbud på ældreområdet, og må have mere fokus på kvaliteten.

Bo Jul Nielsen ville have en mere langsigtet tænkning - både på ældre og børneområdet. En tidlig indsats, der ikke fordyrer indsatsen på et senere tidspunkt.

- Vi gav ikke køb på kvalitet på bekostning af pris - og vi var enige om det udbud, replicerede borgmesteren - på et valgmøde, hvor bølgerne faktisk ikke gik særlig højt.

Skole og børn
De gjorde bølgerne egentlig heller ikke på skoleområdet.

Her kaldte Rasmus Villefrance, Radikale, det for en skam, at der ikke er sket noget med en ny skole i Gilleleje.

Kvalitet, tidlig indsats, rummelighed, motivation, tryghed, tid og tillid var buzz-words, de fleste kandidater var med på, mens SF medbragte et konkret forslag fra ungdomsafdelingen om gratis psykologhjælp til de unge.

 
Og så enighed om, at et kollegium til de unge ville være alletiders - så de unge bliver i kommunen efter endt uddannelse.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk