19. oktober 2018
Elever på Rostgårdsvej har samlet underskrifter ind i et forsøg på at rede deres skole fra lukning. Johanna Asta Jespersen og Josefine Pedersen har været med til at samle underskrifter, mens Lasse Jørgensen og Alexander Greve er nogle af de 500 personer, som har skrevet under. Foto: Jeppe Jul Garnak
Elever på Rostgårdsvej har samlet underskrifter ind i et forsøg på at rede deres skole fra lukning. Johanna Asta Jespersen og Josefine Pedersen har været med til at samle underskrifter, mens Lasse Jørgensen og Alexander Greve er nogle af de 500 personer, som har skrevet under. Foto: Jeppe Jul Garnak
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever samler underskrifter: Bevar vores skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever samler underskrifter: Bevar vores skole
Gribskov KV17 - 29. oktober 2017 kl. 16:13
Af Jeppe Jul Garnak
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børnene på Rostgårdsvej i Gilleleje gør nu et sidste forsøg på at rede deres skole fra lukning. De har været på gaden for at samle underskrifter ind for at bevare deres udskolingen på Rostgårdsvej, som huser elever fra 7.-9. klasse. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi har samlet over 500 underskrifter, og vi har været i gang i et par uger, siger Johanna Asta Jespersen, som går i 7. klasse.

Et flertal i byrådet har besluttet, at skolen på Rostgårdsvej skal lukkes og eleverne flyttes til Parkvej i forbindelse med en omfattende renovering af skolen på Parkvej. Skolerne har lige nu samme ledelse og er begge underafdelinger af Gilbjergskolen.

Mndag vil eleverne overrække underskrifterne til byrådspolitikerne, og de unge håber, at de kan påvirke beslutningen. Det fortæller Lasse Jørgensen og Alexander Greve, som går på Rostgårdsvej og har skrevet under.

- Der er et helt særligt ungemiljø her. Det kan man ikke lave på samme måde inde på Parkvej, hvor der vil være børn fra 0. klasse, siger Lasse Jørgensen.

De nuværende elever vil sandsynligvis være færdige med at gå i folkeskole, inden den ombyggede skole står klar, men de vil alligevel gerne kæmpe for, at skolen består, fortæller Alexander Greve.

- Det er en skole, som jeg gerne vil have, at mine søskende kan gå på, når de bliver lidt større, siger han.

Flere politikere i byrådet har tidligere givet udtryk for, at udskolingseleverne i fremtiden får flotte nye lokaler på Parkvej, og at man godt kan lave et godt udskolingsmiljø der. Men det tror Johanna Asta Jespersen ikke rigtig på.

- Vi har meget frihed her, og man bliver en af de store. Hvis vi er sammen med de små, skal vi tage nogle andre hensyn, siger hun.

Når udskolingen flytter til Parkvej, vil nogle elever komme fra 6. klasse på Parkvej og andre fra blandt andet Blistrup skole. Det betyder, at nogle skal starte på »de andres skole,« når de begynder i 7. klasse.

- Vi er alle sammen nye, når vi kommer til Rostgårdsvej. Det betyder, at vi starter på en frisk. Der er ikke nogen, der flytter til nogen andres skole, siger Johanna Asta Jespersen, som selv kommer fra skolen i Blistrup.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk