23. oktober 2018
Stenkastet har ødelagt afløbet (bagerst i billedet), der leder overfladevandet ud i Olsbækken. Det betyder, at vandværket ikke kan rense sine filtre, og derfor har vandværket måttet stoppe vandproduktionen. Foto: Petter Becker-Jostes
gallery icon

Se billedserie

Stenkastet har ødelagt afløbet (bagerst i billedet), der leder overfladevandet ud i Olsbækken. Det betyder, at vandværket ikke kan rense sine filtre, og derfor har vandværket måttet stoppe vandproduktionen. Foto: Petter Becker-Jostes
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Vandet var lukket: Hærværk stoppede produktionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Vandet var lukket: Hærværk stoppede produktionen
Opdateret 07. november 2017 kl. 14:00
Greve - 07. november 2017 kl. 13:52
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Greve Vandværk har nu lukket for vandproduktionen, efter hærværksmænd en af de forgangne dage har kastet sten ned i et bassin på Greve Vandværk på Lillevangsvej bag Greve Idræts- og Fritidscenter.

Stenkastet har ødelagt afløbet i det bassin, der indeholder vand fra den skylleproces, hvor vandværkets filtre bliver renset. Det betyder, at vandværket ikke kan rense vandet, før bassinet er oppe at køre igen. Det fortæller vandværkets driftsleder, Michael Damgaard, som gætter på, at det er en gruppe unge mennesker, der står bag.

- Jeg tror ikke, de er klar over, hvad de har lavet. Det får den fatale konsekvens, at vi er i gang med at lukke vandindvindingen og dermed også vandproduktionen. Det giver ikke nogen mening for vandværket, at man laver den form for hærværk, som får så mange konsekvenser for byens borgere, siger Michael Damgaard.

Vandværket kommer i hvert fald til at stå tilbage med regningen for at suge bassinet tomt for vand og slam, og hvis det ikke lykkes at få bassinet op at køre igen i tide, kommer vandværket også til at købe sig til vand fra Hofor. Michael Damgaard understreger dog, at forbrugerne i Greve ikke kommer til at mangle vand, ligesom vandet i vandhanen ikke vil være forurenet. Han oplyser også, at ekstraregningen ikke bliver sendt videre til forbrugerne , men bliver betalt via driftsbudgettet.

- De penge kunne vi have brugt på noget bedre, siger Michael Damgaard.

Opdatering d. 8/11 kl. 09.49: Vandværket oplyser, at to mand brugte dagen i går på at reparere skaden. Derfor blev det ikke nødvendigt at købe vand fra Hofor.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk