17. oktober 2021
Venstres gruppeformand i Greve, Morten Dahlin, vil tvinge to-årige børn til at gå i vuggestud, hvis deres dansk-sprogkundskaber halter. Nægter forældrene, skal de straffes økonomisk, mener han. Foto: Kenn Thomsen
Venstres gruppeformand i Greve, Morten Dahlin, vil tvinge to-årige børn til at gå i vuggestud, hvis deres dansk-sprogkundskaber halter. Nægter forældrene, skal de straffes økonomisk, mener han. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre vil tvinge børn i vuggestue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre vil tvinge børn i vuggestue
Greve - 11. november 2017 kl. 08:00
Af Janus Spøhr

Sæt dit barn i vuggestue eller bliv trukket i børnepengene. Sådan lyder et af flere af de forslag, som Venstre nu præsenterer op mod kommunalvalget den 21. november.

Det konkrete forslag gælder for børn, som i en alder af to år ikke taler godt nok dansk i forhold til, hvad en sprogscreening viser, at børnene skal være i stand til.

Forslaget er blot ét blad i en bredere vifte af tiltag, som skal forbedre integrationen af ikke-vestlige borgere i Greve Kommune, hvor for mange i Venstres øjne er på offentlig forsørgelse, og det koster kommunen dyrt i udgifter til overførselsudgifter, som kan bruges på velfærd til alle borgere, lyder det fra Morten Dahlin, der er gruppeformand for Venstre i Greve.

- Vi ser nogle steder, at der er forældre, som ikke ønsker at opdrage deres børn i det danske samfund og udvikler en modkultur, hvor de opponerer mod alt, der er dansk. Der tror Venstre, at det er en forudsætning for at blive en del af samfundet, at man taler dansk. Derfor siger vi, at hvis vi hos en to-årig kan dokumentere, at barnet ikke kan tale ordentligt dansk, og ikke går i dagstilbud, skal barnet af dets forældre sendes ned og få noget sprogstimulering i en dagsinstitution. Hvis forældrene siger nej til det, vil de blive straffet økonomisk, siger han og afviser, at alle forældre automatisk er interesseret i, at deres børn lærer dansk.

Hos SF er spidskandidat til kommunalvalget i Greve, Hans Kristiansen, enig i, at flere med anden etnisk baggrund skal integreres og ud på arbejdsmarkedet.

- Jeg er som udgangspunkt enig i, at vi skal have fat i børnene i dagsinstitutionerne, når vi skal integrere, men jeg er ikke enig i, at det skal gå ud over tilskuddet til forældrene. Jeg tror ikke på, at integrationen bliver bedre af, at man skaber vanskeligere vilkår for forældrene, siger Hans Kristiansen.

Læs hele historien i DAGBLADET lørdag og i Sydkysten Syd i den kommende uge.

Rejser du til udlandet i år?