17. maj 2021
FOTO:THOMAS OLSEN
FOTO:THOMAS OLSEN
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vanvidskørsel kostede kørekortet og vennens motorcykel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vanvidskørsel kostede kørekortet og vennens motorcykel
Greve - 19. april 2021 kl. 11:14

En 38-årig mand kørte søndag aften mere end dobbelt så meget, som det er tilladt på Karlslunde Landevej i Greve.

Kl. 20.11 var en patrulje fra færdselsafdelingen på Karlslunde Landevej i Karlslunde - Greve og lave en hastighedskontrol med laser. En motorcykel med passager bag på, der kom kørende i nordlig retning, blev målt til at køre hele 103 km/t, selvom den højst tilladte hastighed er 50 km/t i byzonen.

Motorcyklen blev vinket ind til siden, hvor føreren, en 38-årige mand fra Frederikssund, blev sigtet for den alt for hurtige kørsel. Han blev gjort bekendt med, at der på grund af de skærpede regler om vanvidskørsel, var grundlag for at beslaglægge motorcyklen med henblik på konfiskation - også selvom det var et køretøj, han havde lånt.

Ifølge færdselslovens regler er dette muligt, når hastighedsbegrænsningen overskrides med 100 procent. Den 38-årige fik desuden inddraget sin førerret administrativt på stedet, så han ikke må køre bil eller motorcykel, mens sagen behandles.

Ejeren af motorcyklen blev orienteret om sagen. Der blev protesteret over beslaglæggelsen, så sagen vil blive forelagt retten, som skal tage stilling til, om politiets indgreb var retmæssigt. Parterne i sagen vil senere høre mere fra politiet, oplyser politiet

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?