23. september 2020
#1442678
gallery icon

Se billedserie

Foto: presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To unge i bil beskudt: Så du den sorte bil køre væk?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To unge i bil beskudt: Så du den sorte bil køre væk?
Greve - 24. januar 2020 kl. 11:14
Af Emil Abkjær Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To mænd fra Greve på henholdsvis 18 og 21 år slap uskadte fra en skudepisode, der fandt sted i Gersagerparken i natten til fredag.

arrow Læs også: Billeder og video: Bil med to personer ramt af skud

De to mænd sad i en bil, da en sort bil med en sølvgrå hækspoiler kørte op på siden af dem og affyrede skud. Bilen blev ramt, men de to mænd var uskadte. Episoden fandt sted omkring klokken 00.30.

- Vi fik de første vidneforklaringer fra folk, der ringede ind og fortalte, at der var afgivet flere skud mod en bil på parkeringspladsen foran opgang nummer 141 i Gersagerparken, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er endnu ikke klarlagt, hvor mange personer, der sad i flugtbilen, og vi ved ikke med sikkerhed, om der er skudt fra bilen eller om gerningsmændene har været steget ud af bilen i forbindelse med skyderiet, siger Martin Bjerregaard.

Politiet ved dog, at den sorte bil kørte fra stedet i retning mod Hundige Station umiddelbart efter skyderiet.

Ikke kendt af politiet

Martin Bjerregaard oplyser, at de to mænd, der blev skudt mod, ikke er kendt af politiet i forvejen, og derfor efterforskes sagen bredt.

- Vi har afhørt de to personer umiddelbart efter episoden, og vi skal have afhørt dem igen i løbet af de kommende dage, siger Martin Bjerregaard.

- Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige, om skyderiet er banderelateret, eller hvad motivet for skyderiet kan være. Vi kan dog konstatere, at de to mænd, der blev skudt mod, ikke er nogen, vi kender fra det kriminelle miljø, siger han.

Episoden fredag aften skete få døgn, efter en 17-årig mand fra Greve blev skudt i Karlemoseparken i Køge. Men intet tyder på, at der en sammenhæng mellem de to episoder.

- Vi efterforsker sagen bredt, og det er klart, at vi også undersøger, om der er en sammenhæng med sagen i Køge. Men på nuværende tidspunkt er der ikke noget, der knytter de to episoder til hinanden, siger Martin Bjerregaard.


Politiets markeringer på stedet.
Hjælp fra offentligheden

Midt- og Vestsjællands Politi vil meget gerne høre fra folk, der har set eller hørt noget i forbindelse med skyderiet.

- Selvom det skete på et sent tidspunkt, så kan der være nogen, der har været ude og lufte hunden eller set noget fra deres vinduer, dem vil vi meget gerne høre fra, siger Martin Bjerregaard,

Især den sorte bil med den grå hækspoiler vil politiet gerne vide mere om.

- Hvis nogen kender bilen eller har set den tidligere på dagen, kunne det være interessant, og hvis nogen har set bilen efter den forlod Gersagerparken er det selvfølgelig også noget, vi gerne hører mere om.

Martin Bjerregaard oplyser, at Midt- og Vestsjællands Politi er tilstede i Gersagerparken fredag, hvor den mobile politistation vil blive opstillet. Her kan man henvende sig, hvis man ved noget om sagen, eller blot ønsker at snakke om tryghed generelt.

Har debatten om sexisme taget overhånd?