29. november 2020
Søndag aften var der et stort opbud af politi og ambulancer ved Ishøj Strandvej, da en  mand var blevet stukket ned med kniv og en anden kørt ned. Foto: Michael Rosengaard
Søndag aften var der et stort opbud af politi og ambulancer ved Ishøj Strandvej, da en mand var blevet stukket ned med kniv og en anden kørt ned. Foto: Michael Rosengaard
Foto: Brand-Ishoj.dk/Michael Rosengaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To gange tre varetægtsfængslinger i knivstiksager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To gange tre varetægtsfængslinger i knivstiksager
Greve - 28. juli 2020 kl. 10:25
Af Søren Schaadt Larsen

Politiet har i alt varetægtsfængslet seks personer i de to sager om knivstikkeri, som fandt sted søndag aften.

Mandag ved 13-tiden blev tre personer fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup for søndagens knivstikkeri i Ishøj, og klokken 15 blev tre personer varetægtsfængslet for det knivstikkeri på Hundige Havn, som fandt sted kort forinden.

arrow Læs også: Fængslet for drabsforsøg i Ishøj

Hos Midt- og Vestsjællands Politi forklarer kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard, at det efterhånden står meget klart, at der er en sammenhæng mellem de to sager, men af hensyn til sagens videre opklaring vil han ikke fortælle, præcis hvad sammenhængen er.

Men mandag søgte politiet vidner, som kunne fortælle, hvorvidt biler fra Hundige-episoden var kørt mod Ishøj.

Knivstikkerierne fandt sted søndag aften og allerede mandag eftermiddag var man klar til at fremstille seks personer i grundlovsforhør, og de blev alle varetægtsfængslet.

Fængslet in absentia

De tre varetægtsfængslede fra Hundige-sagen er en mand på 18 og to personer på henholdsvis 19 og 30 år. De to sidstnævnte blev dømt in absentia og var derfor ikke til stede i retten.

De er varetægtsfængslet frem til 20. august for drabsforsøg eller medvirken til drabsforsøg på den 31-årige mand, som blev stukket flere gange ved Hundige Havn.

Politiet vil ikke fortælle, hvorfor de to personer ikke var til stede i retten, men fortæller, at deres rolle i sagen, ligesom de øvrige anholdtes, bliver undersøgt nærmere:

- Vi arbejder fortsat på at finde ud af, hvorfor episoderne har fundet sted, og hvad grunden er til, at de har begået overfaldene, og hvad det bagvedliggende motiv er, siger Martin Bjerregaard.

Episoden fandt sted søndag aften omkring klokken 19.30 og kort efter fandt den anden episode sted på Ishøj Strandvej.

I en pressemeddelelse fra Københavns Vestegns Politi skriver de, at en person blev kørt ned og en anden stukket med kniv - begge er fortsat indlagt. Det var i forbindelse med denne sag, at tre andre mænd på henholdsvis 20, 24 og 30 år blev varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Glostrup for forsøg på manddrab. Købehavns Vestegns Politi skriver videre:

- Nu fortsætter efterforskningen, som aktuelt indikerer, at hændelsen udspringer af personlige uoverensstemmelser mellem personer med relation til et kriminelt miljø. Hændelsen kan have sammenhæng med en anden voldsepisode kort forinden i Hundige - men det skal vores videre efterforskning afdække nærmere, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose.

De to voldsomme episoder har fundet sted i to forskellige politikredse, og derfor arbejder Københavns Vestegns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi tæt sammen om sagerne, men behandler episoderne særskilt.

Politiet vil fortsat gerne høre fra folk, der har set noget i forbindelse med episoderne:

- Er der nogen, der går og overvejer, om de skal eller ikke skal fortælle os om episoderne, så er opfordringen herfra at fortælle, hvad de ved. Det kan være, de har en brik til det store puslespil, forklarer Martin Bjerregaard.

Vidner kan kontakte politiet på telefonnummer 114.
arrow Knivstikkeri på Hundige Havn
27. juli 2020 kl. 10:26 Opdateret: kl. 10:26
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?