16. januar 2019
Landsholdskæmperne Frederik Godthjælp Petersen (tv) og Christian Godthjælp Petersen (th) fra Greve Karate har haft en formidabel sæson op til VM.
Landsholdskæmperne Frederik Godthjælp Petersen (tv) og Christian Godthjælp Petersen (th) fra Greve Karate har haft en formidabel sæson op til VM.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To brødre fik et stort ønske opfyldt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To brødre fik et stort ønske opfyldt
Greve - 20. juli 2017 kl. 15:11
Af Jørgen Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er bare prikken over i'et i denne sæson. Det er to landsholdskæmpere fra Greve, brødrene Christian og Frederik Godthjælp Petersen fra Greve Karate, enige om, efter at det lykkedes for dem at bestå den hårde sortbæltegraduering sammen med tre andre fra klubben. Samtidig er det et perfekt led i forberedelserne til U21-VM på Tenerife til oktober.

Brødrene har således haft en formidabel sæson: Ja, Christian har vundet tre guld og tre sølv i de syv stævner, som han har deltaget i i 2017. Det blev til sølv og guld i de to hårde udtagelsesstævner om en plads til U21-VM til oktober. Frederik har vundet seks guld og en bronze i de otte stævner, han har deltaget i i 2017, og det blev til bronze og guld i udtagelsesstævnerne. De er begge blevet danmarksmestre i år, og Frederik er desuden blevet nordisk mester som den eneste fra Greve Karate i år.

En sortbæltegraduering er ikke bare noget, alle lige kan overstå. De unge kæmpere måtte give alt, hvad de havde, og kampserierne blev minutiøst tjekket af de graduerende trænere. Da kæmperne nåede til den fysiske test, tre bronzecirkler og afsluttende planke, var kræfterne for længst brugt op, og det var alene en viljens kamp. Gradueringen sluttede traditionen tro med en ceremoni, hvor kæmperne blev tildelt deres nye grader. Cheftræner Allan Kjærsgaard kvitterede for en god, men hård, graduering med et par ord om kæmpernes indsats. Da alle fem er landsholdskæmpere, blev niveauet og forventningerne sat noget over gennemsnittet for en normal dangraduering.

De fem, som alle bestod sortbæltegraduering, har nu disse grader: Sarah Diaz - Jokyu Shodan, Persia Hansen - Jokyu Shodan, Christoffer Stouby Nielsen - Jokyu Shodan, Christian Godthjælp Petersen - Jokyu Shodan, Frederik Godthjælp Petersen - Chukyu Shodan. I alt otte kæmpere fra Greve skal forsvare de danske farver ved U21-VM.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk