9. december 2019
arresten
Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tiltalt for drabsforsøg: V-politiker fundet død i sin celle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tiltalt for drabsforsøg: V-politiker fundet død i sin celle
Opdateret 06. marts 2019 kl. 12:46
Greve - 06. marts 2019 kl. 10:27
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Greve-politikeren René Kauland, der er tiltalt for drabsforsøg på sin eks-kæreste, er død. Det erfarer Dagbladet, der har fået oplysningen bekræftet fra flere sider.

arrow Læs også: Politiker død i arrest: Politi afviser forbrydelse

Politikeren, som ved det seneste kommunalvalg blev valgt ind i Greves byråd for Venstre, blev onsdag morgen fundet død i sin celle i Slagelse Arrest. Det bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi.

René Kauland skulle onsdag klokken 9.30 fremstilles ved retten i Roskilde tiltalt for drabsforsøg mod sin ekskæreste og for vold af brutal karakter mod ekskærestens datter.

Han var tiltalt for at have brudt ind i sin ekskærestes hjem natten til den 11. maj 2018, hvor han ifølge tiltalen var iført maskering og flere gange slog ekskæresten på kroppen. Hun var efterfølgende i livsfare, men overlevede. Hun fik ifølge tiltalen brud på ben, arme og halspulsåren.

René Kauland havde nægtet sig skyldig.

Ifølge en pressemeddelelse, der er udsendt af Midt- og Vestsjællands Politi, skal dødsfaldet nu undersøges nærmere af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i samarbejde med kriminalforsorgen.

Politiet oplyser, at de pårørende er blevet underrettet om dødsfaldet, ligesom parterne i straffesagen også er informeret.

René Kauland har siddet varetægtsfængslet i ni måneder.

Det var først kort før retsmødet skulle finde sted, at det kom frem, at mødet ikke kunne gennemføres. Da sad der allerede 35 tilhørere klar i retslokalet.

Sn.dk har tidligere onsdag været i kontakt med René Kaulands forsvarer, Henrik Stagetorn, som ikke vil sige, hvorfor retsmødet blev aflyst.

arrow Offer søger erstatning trods aflyst sag om drabsforsøg
06. marts 2019 kl. 14:46 Opdateret: kl. 14:56