22. oktober 2021
Thomas Jørgensen har selv boet det meste af sit liv i Solrød, hvor han både har gået på Solrød Gl. Skole og gymnasiet. Foto: Emil Kristensen
gallery icon

Se billedserie

Thomas Jørgensen har selv boet det meste af sit liv i Solrød, hvor han både har gået på Solrød Gl. Skole og gymnasiet. Foto: Emil Kristensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere færdselsbetjent overtager lokal køreskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Tidligere færdselsbetjent overtager lokal køreskole
Greve - 05. april 2020 kl. 18:40
Af Emil Abkjær Kristensen

Den tidligere færdselsbetjent Thomas Jørgensen har overtaget Sydkystens Køreskole, som både har afdelinger i Greve og Solrød.

Sydkystens Køreskole, der tidligere var ejet af Johnny Jensen, har 23 år på bagen. Derfor har rigtig mange elever gennemført deres køreuddannelse til både bil, motorcykel og trailer. Der er otte kørelærere tilknyttet, og i samarbejde med Thomas Jørgensen vil de fremadrettet gøre sig umage, så alle elever sendes ud i trafikken med de nødvendige værktøjer.

- Med mig som ejer fortsætter køreskolen, som den har gjort de seneste mange år, siger Thomas Jørgensen, der dog som alle andre erhvervsdrivende er påvirket af den igangværende coronakrise.

- Vi har ikke køretimer og teoriundervisning i øjeblikket, men det skyldes, at vi vil sikre, at coronavirussen ikke spredes yderligere, og det har intet med ejerskiftet at gøre, siger Thomas Jørgensen.

Det lå dog ikke i kortene, at Thomas Jørgensen skulle overtage en køreskole.

Han er uddannet færdselsbetjent, og han har tidligere arbejdet 20 år i politiet, hvor en stor del af tiden blev brugt som færdselsbetjent. Det arbejde var da også medvirkende til karriereskiftet.

Vrede og ulykker

- Som betjent nåede jeg at se mange komme galt afsted i trafikken, og det værste var, når man skulle fortælle pårørende om dødsfald i trafikken, siger han.

Derfor fandt han også motivationen for at træne andre i adfærd i trafikken ved at tænke tilbage på disse ulykker.

- Jeg kunne mærke, at jeg havde lyst til at ændre min måde at påvirke adfærd i trafikken på. Så i stedet for at skælde ud og give bøder til hensynsløse trafikanter, besluttede jeg mig for, at jeg hellere ville forsøge at undervise den kommende generation af trafikanter i at forebygge ulykker, siger Thomas Jørgensen.

Han oplevede, og oplever stadig, at folks tolerance overfor hinanden i trafikken er blevet mindre, og han fortæller, at vreden blandt danske billister er steget.

- Statistikkerne viser, at hvis man kører rundt og er vred og aggressiv, så stiger risikoen for ulykker i trafikken markant, og faktum er, at vi sidste år havde de højeste antal trafikdræbte i mange år, siger han.

Vendepunkt i Australien

I 2013 var han med hustruen i Australien, hvor de kørte rundt i en autocamper i to måneder. Her opdagede han, at der var markant forskel på, hvordan australiere og danskere opfører sig i trafikken.

- I Australien var det oftere et vink og et venligt smil, man fik, mens man i Danmark tit bliver præsenteret for den midterste finger, siger han.

Derfor valgte han efter turen »down under« at stoppe i politiet, og i stedet begyndte han at drive virksomheden trafiktolerance.dk, hvor han nu i flere år har undervist et stort antal erhvervschauffører i korrekt adfærd i trafikken.

Samtidig uddannede han sig til kørelærer i samtlige kategorier fra motorcykel til lastvogn med hænger, og ved siden af konsulentjobbet har han i de seneste tre år drevet en køreskole i Hedehusene sammen med tre andre kørelærere.

- I trafiktolerance.dk har jeg undervist i, hvordan man er hensynsfuld i trafikken. Jeg brænder for at ændre adfærden blandt billisterne på vejene, siger Thomas Jørgensen.

Af den grund kommer adfærd også til at fylde en del i teoriundervisningen på Sydkystens Køreskole fremadrettet.

- Jeg oplever, at det er et område, som nogle steder bliver nedprioriteret, fordi spørgsmål i adfærd ikke erfaringsmæssigt bruges i teoriprøverne hos Politiet. Det håber jeg nu ændres i den kommende revidering af køreundervisningen, så vi i fremtiden bruger den nødvendige tid i undervisningen på at holdningsbearbejde alle elever på vores køreskole. Jeg er overbevist om, at trafikanter, med den rette undervisning, vil være i stand til at kunne undgå aggressiv kørsel og vejvrede og på den måde også nedbringe antallet af ulykker, siger han.

Han fortæller, at alle kørelærere på køreskolen glæder sig til at modtage nuværende og kommende elever, når coronakrisen forhåbentlig snart er overstået.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?