24. maj 2019
Teatergruppen ?Androgyn? opfører forestillingen ?Sult og Savn?.Pressefoto
Teatergruppen ?Androgyn? opfører forestillingen ?Sult og Savn?.Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Teater på Mosede Fort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teater på Mosede Fort
Greve - 04. november 2018 kl. 15:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag den 4. november klokken 13 kan gæsterne på museet på Mosede Fort i Greve opleve museet på en ny måde, når teatergruppen "Androgyn" opfører forestillingen "Sult og Savn" i kasematten på Mosede Fort. En forestilling, som er skabt helt særligt til lige netop dette museum.

Publikum kan forvente en collage-forestilling, hvor publikum kommer helt tæt på skuespillerne, når de bliver ført rundt i Mosede Forts museumsudstilling og både overværer og bliver en del af en række vidt forskellige scener, der spænder fra det almindeligste hverdagsliv til de største øjeblikke. Med fokus på Danmark og livet med rationering, beskæftiger forestillingen sig med de almenmenneskelige og universelle spørgsmål, følelser og tematikker, der gjorde sig gældende under 1. Verdenskrig - og som vi måske alle kender til.

Androgyn har taget udgangspunkt i materiale fra forskning- og formidlingsprojektet "Kampen om maden 1914-18" som et af mange forskningsbaserede formidlingseksperimenter, som gerne i fremtiden skal berige museet med mange forskellige oplevelser på Mosede Fort. I projektets meget forskelligartede eksperimenter bliver ny viden genereret gennem projektet inspirationskilde til nye oplevelser, hvor eksterne formidlere giver deres bud på, hvordan forskningsviden kan gøres nærværende for museets besøgende.

Forestillingen er lavet og fremført af vækstlagsteatergruppe Androgyn, der er oprettet med det formål at bruge scenekunsten til at markere 100-året for afslutningen af 1. Verdenskrig og reflektere over, hvad krig betyder for os, og hvordan vi påvirkes af den.

Forsknings- og formidlingsprojektet "Kampen for maden - 1914-18" er et større projekt, der startede i september 2017 og slutter i 2020. Projektet er finansieret af VELUXFONDENs museumsprogram. Endemålet for projektet er, at hele det udendørs fortområde bliver levende historiefortælling.

Teaterforestillingen "Sult og savn" spilles på Mosede Fort, Danmark 1914-18, Mosede Strandvej 87A, 2670 Greve. Der skal løses billet til udstillingen for at opleve forestillingen. Tilmelding er ikke nødvendig.