31. juli 2021
Foto: Greve Gymnasium.
Foto: Greve Gymnasium.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Studenter blev sendt videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Studenter blev sendt videre
Greve - 25. juni 2021 kl. 11:12
Af Emil Abkjær Kristensen

Eleverne på Greve Gymnasium fik fredag morgen overrakt beviset på, at de nu er færdige med deres uddannelse.

Som alt andet de studerende på Greve Gymnasium har oplevet i det seneste halvandet år, så var årets translokation også præget af corona.

På grund af forsamlingsforbuddet var det store gymnasium derfor nødt til at sende deres dimittender videre ud på de pyntede studentervogne i tre etaper.

Corona spillede naturligvis også en altoverskyggende rolle i rektor Mette Trangbæk Hammers tale til studenterne, fordi pandemien har gjort gymnasietiden til alt andet, end nogen kunne have forestillet sig.

- Hvem skulle have troet det, da I begyndte her på Greve Gymnasium, hvor jeg i denne sal stod og fortalte jer om alt det modsatte, hvilke fællesskaber, der ventede jer, faglige, fysiske og fantastiske fællesskaber. Hvor nærvær og skærmfri tid, sport og musik var udtryk for det sunde, og hvor en god krammer var det mest naturlige i hele verden.

- Vi lovede jer noget, vi ikke kunne holde og pandemien tog noget af jeres gymnasietid fra jer!

Hun er dog også sikker på, at udfordringerne har været med til at forme og styrke studenterne fremadrettet.

- I er den mest prøvede, den mest udholdende og den helt igennem sejeste årgang der har dimitteret fra Greve Gymnasium. Ingen anden årgang har klaret det, I har. Ingen har fået så meget digital dannelse. Ingen har skullet udsætte så mange behov for på den måde blive helt skarpe på, hvad der er de egentlige værdier i livet.

- I blev mere og mere bevidste om, at det virkelige møde, de faglige og fysiske fællesskaber ikke kan erstattes af blålyset fra skærmene. Og I kapitulerede ikke. I har oplevet at navigere i voldsomt omskiftelige forhold, I har som årgang mødt mere modgang end nogen anden årgang og I sidder stadig her. I klarede den. Og I kan ovenikøbet smile og være håbefulde, respektfulde og ordentlige. I har gået i gymnasiet og modtaget en anden, men også væsentlig udgave af dannelsen.

- Det som ligner en forfaldshistorie behøver ikke at være et forfald eller fald, men I kan gøre det til jeres egen opbyggelige historie om, hvordan I overvandt alle udfordringerne og dermed også blev til dem, I nu er. Og I kan være stolte.

Til slut i sin tale understregede rektoren overfor studenterne, at de i den grad har været savnet under nedlukningerne.

- For I er gymnasiets musik, dets latter, dets samtaler, de svømmende fisk, fuglene med flyvefærdige vinger og den lyse side af månen, hvor der er fuld af fællesskab og håb. Jeg er fuld af fortrøstning, når I om lidt næsten flyver afsted, men i virkeligheden bare kører, med høj musik, masser af væske, glæde, latter og fællesskab - og ok, måske også med lidt platheder hængt op på siden af vognen. Men også med viden, lyst og mod til sammen at udforske, udvikle og udvide verden.

Held og lykke med det og hjerteligt tillykke med jeres eksamen.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?