29. oktober 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sejlklubben sikrede sig flere DM-medaljer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sejlklubben sikrede sig flere DM-medaljer
Greve - 30. september 2020 kl. 11:54

Efter en weekend med sejlads i både svag og hård vind, gik to af DM-medaljerne indenfor sejlsport i jolletypen Tera Sport til Sejlklubben Køge Bugt. Emil Boie Jensen leverede en knusende sejr med otte førstepladser ud af ni mulige. Større kamp var der om sølvet. Med kun et point til forskel gik sølvet til Andreas Bjerre Pedersen fra Grenå Sejlklub foran vores lokale talent David Christoffersen, som fik bronze.

Sejlklubben Køge Bugt (SKB) på Greve Marina afholdt i weekenden 26+27/9 Lohke Sailing Cup - Danmarksmesterskab for jolleklassen Tera Sport og sjællandsmesterskab for Feva XL. Stævnet var en stor succes hos de unge sejlere.

Sejlsæson 2020 har generelt været meget udfordret af Corona med aflyste stævner på stribe. Weekenden før stævnet blev en række andre ungdoms DM indenfor sejlsport lukket ned pga. forsamlingsforbud, der kom ned på 50. Det var også lige ved at lukke Lohke Sailing Cup, men bane- og stævneledelsen fandt løsninger og kunne gennemføre. Her var det en stor hjælp af Lohke Materieludlejning var aktiv stævnesponsor. Lohke udlånte venligt lækre omklædnings og toiletvogne, der blev stillet op på hver af de to havneøer i Greve Marina. Terajoller på den ene havneø og Feva på den anden. Selv på vandet blev det håndhævet, at der kun måtte være 50 sammen.

Vejrmæssigt startede det uden vind, som betød omkring to timers udsættelse. I ventetiden legede og hyggede de unge indtil vinden var rimelig stabil med ca 3 m/sek. Banelederen Søren Badstue gik i gang og styrede kapsejladserne på topprofessionelt niveau. Valget af Søren Badstue var oplagt. Han er fra Vallensbæk og har en flot international karriere som baneleder bl.a. ved VM i Århus i 2018.

Efter en lørdag med let til mellem vindstyrke skiftede vinden op i niveau til søndagens sidste sejladser. Der var til tider så hård vind, at det blev for meget for de yngste sejlere. Nogle gav op og blev hjulpet i land af følgebåde. De fleste sejlere fik dog en festlig dag med masser af action og der skulle bruges kræfter hele dagen.

Blandt Feva-joller skiftede guld, sølv og bronze plads mange gange under stævnet. SKB var også repræsenteret med sejlere i tre joller. Alle tre nåede at lave en førsteplads i en sejlads, men desværre ikke podiepladser.

Stævnet bliver absolut ikke det sidste vigtige sejladsstævne på Greve Marina. Planlægningen af et VM i Tera-jollen er allerede i gang, og henover vinteren vil sejlere fra flere sjællandske klubber sejle fra Greve Marina, så de kan være klar til at give sejlere fra hele verden, kamp til stregen.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?