19. januar 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rystet borgmester: - Coronasmittede holder fest på hotel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rystet borgmester: - Coronasmittede holder fest på hotel
Opdateret 04. januar 2021 kl. 14:34
Greve - 04. januar 2021 kl. 14:25
Af Janus Spøhr

Det kan lyde som et lukrativt tilbud. Hvis du får corona, og du ikke kan isolere dig derhjemme, kan du bo på hotel. Det tilbud har flere borgere i Greve Kommune taget imod.

Nogle af borgerne har dog misforstået, hvad isolationen går ud på, lyder det i et brev fra Pernille Beckmann (V), der er borgmester i Greve, som hun har sendt til borgmestrene i Ballerup, Gladsaxe, Furesø, Gentofte, Egedal, Herlev og Lyngby-Taarbæk.

Hun skriver til borgmestrene i de kommuner, fordi de, ligesom Greve Kommune, bruger Zleep Hotel i Høje Taastrup til de corona-isolerede borgere.

arrow Læs også: Smittetal falder i Gentofte: Udendørs idræts- og bevægelsesanlæg genåbnes

'Jeg får meldinger om, at nogle af de isolerede borgeres adfærd har været groft hensynsløs og uansvarlig. Jeg har hørt om isolerede borgere, der holder fest på værelserne. Andre opfører sig, som om de er på ferieophold og spiser deres mad i hotellets restaurant, eller går på shopping i City 2. Nogle kører ræs på parkeringspladsen, og listen over uansvarlig adfærd er vist endnu længere,' står der blandt andet i mailen, som avisen har set.

- Det bryder med mine grundlæggende moralske princippet at høre de ting. Det sker i en tid, hvor mange mennesker lider under restriktioner, borgere mister deres job, og virksomheder kæmper en økonomisk kamp på grund af corona. Det er at drive gæk med os alle sammen og er respektløst, siger Pernille Beckmann.

Hun ved ikke, hvor mange Greve-borgere, der opfører sig dårligt, og hun har endnu ikke hørt fra de andre borgmestre, som modtog brevet mandag formiddag. I brevet skriver hun, at uroen nu er så stor, at vagter skal hyres for at få bugt med nogle af de corona-indlogerede hotelgæster. Hvad det vil koste, ved hun endnu ikke.

'Deres egoistiske og hensynsløse adfærd betyder, at vi nu er nødt til at betale for, at der også kommer vagter på hotellet. Jeg har ikke ord for, hvor vred jeg er over den opførsel,' skriver hun og uddyber:

'Jeg er fuldt ud klar over, at de fleste isolerede borgere opfører sig ordentligt og måske også er meget syge og har brug for vores hjælp. Men ballademagernes adfærd er så grov, at vi bliver nødt til at få den stoppet. Og jeg må sige, at jeg er provokeret over, at vores skattekroner nu skal bruges til at betale for vagter - udover de penge samfundet allerede bruger på deres værelse og forplejning. For at få det stoppet vil jeg foreslå, at vi retter en samlet henvendelse til regeringen, hvor vi præsenterer problemet og foreslår en løsning. Mit bud på en løsning er, at de hensynsløse borgere får en regning på opholdet og udgiften til vagter. De nærmere detaljer kan vi bede administrationerne om at få på plads,' afslutter hun brevet.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?