26. april 2019
Helligtrekongerslyset i Greve Museums juleudstilling. Foto: Greve Museum
gallery icon

Se billedserie

Helligtrekongerslyset i Greve Museums juleudstilling. Foto: Greve Museum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rund julen af på museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rund julen af på museum
Greve - 04. januar 2019 kl. 15:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag den 6. januar klokken 14 kan du tage med på rundvisning på Greve Museum, hvor du kan komme ind i det gamle stuehus fra 1826 og opleve udstillingen "Den gamle jul på landet". Det er sidste chance, før udstillingen tages ned dagen efter.

Denne eftermiddag kan gæsterne høre om de særlige traditioner i dagene efter jul og frem til helligtrekonger.

"Bang!" Sådan lød det, når vægerne i et særligt tredelt helligtrekongerslys mødtes og antændte en smule indstøbt krudt. Det lille knald slukkede flammen og markerede, at nu var julen forbi. Fakkeloptog, krybbespil, udklædninger, stjernemesser, omvandrende stjernesangere og mystik, varsler og overtro var andre indslag i forbindelse med helligtrekonger, der i dag nok må siges at være en næsten glemt fest.

På rundvisningen kan man også lære mere om, hvordan man på helligtrekongersaften og -nat tog varsler om fremtiden. Rundvisningen koster 40 kroner for voksne og er gratis for børn under 18 år. Det anbefales, at man reserverer sin billet på forhånd på 43 40 40 36 eller booking-museum@greve.dk. Resterende billetter sælges på museet på dagen. Ved mange fremmødte, arrangeres endnu en rundvisning klokken 15.

Museet har denne søndag åbent fra klokken 11 til 16.