17. oktober 2019
Den store brand krævede mange ressourcer fra brandfolkene, der fik hjælp fra Hovedstadens Beredskab. Ingen kom alvorligt til skade under branden på Kildebrøndevej. Foto: Hovedstadens Beredskab
Den store brand krævede mange ressourcer fra brandfolkene, der fik hjælp fra Hovedstadens Beredskab. Ingen kom alvorligt til skade under branden på Kildebrøndevej. Foto: Hovedstadens Beredskab
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet undersøger brandårsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet undersøger brandårsag
Opdateret 08. juli 2019 kl. 11:27
Greve - 08. juli 2019 kl. 10:30
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke hver dag, at politiet melder ud, at man skal lukke døre og vinduer i forbindelse med en brand, men det var tilfældet søndag eftermiddag, efter at der opstod brand i en industribygning på Kildebrøndevej.

arrow Læs også: Brand i Greve: Hold døre og vinduer lukket

I den forbindelse skrev Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter, at røgen drev ind over Greve. Derudover havde politiet ikke yderligere oplysninger, og der gik derfor rygter på sociale medier om, at det var Anchers Havecenter, som var ved at brænde ned.

Mandag har politiet et foreløbigt overblik over den voldsomme brand, der kunne ses på flere kilometers afstand. Branden opstod i en industribygning ved siden af havecentret, og det var udlejet til en polsk mand.

- I forbindelse med branden blev to personer reddet ud af bygningen. Den ene blev indlagt til observation for røgforgiftning, siger Maria Sander Hansen, der er ansat i Midt- og Vestsjællands presseafdeling.

Da branden opstod klokken 13.51, blev der hurtigt etableret en sikkerhedsafstand på 300 meter, blandt andet fordi der opstod flere mindre eksplosioner. Maria Sander Hansen oplyser, at brandvæsenet har oplyst, at der i bygningen ikke befandt sig flere end de to personer, der blev reddet under branden, men det skal mandag bekræftes 100 procent.

- Samtidig skal vi undersøge arnestedet for at klarlægge, hvad årsagen til branden er. Det ved vi endnu ikke, siger hun.

I forbindelse med branden, hvor Østsjællands Beredskab fik hjælp fra Hovedstadens Beredskab, blev der også indsat en robot med navnet LUF 60. Det var første gang, at den cirka en million kroner dyre selvkørende robot var i aktion. Den var med til at lægge en vandtåge ud over bygningen og er blandt andet indkøbt til at skulle være med til at slukke brande i metroen.

arrow Brand i Greve: To personer reddet ud
07. juli 2019 kl. 14:44 Opdateret: kl. 14:46