26. juni 2019
Midt- og Vestsjællands Politi vil den første tirsdag i måneden resten af året være til stede i bebyggelsen Askerød, hvor beboerne kan gøre politiet klogere på, hvordan der bliver skabt endnu større tryghed. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi
gallery icon

Se billedserie

Midt- og Vestsjællands Politi vil den første tirsdag i måneden resten af året være til stede i bebyggelsen Askerød, hvor beboerne kan gøre politiet klogere på, hvordan der bliver skabt endnu større tryghed. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet bevæbnet med citronmåne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet bevæbnet med citronmåne
Greve - 11. august 2018 kl. 13:03
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan lyde dramatisk, men det var det langt fra, da Midt- og Vestsjællands Politi tirsdag mellem klokken 16 og 20 kørte to politibiler ind i midten af Askerød-bebyggelsen i Hundige, hvor politiet også havde opstillet et lille telt. Her uddelte politiet brochurer, som forklarer, hvordan politiet arbejder, og samtidig fik borgerne mulighed for at møde ordensmagten, så de sammen kunne tale om, hvordan trygheden højnes.

- Det gik rigtigt godt. Vi havde mange besøgende - både børn og deres forældre. Vi havde en dialog med rigtig mange, og det var godt. Vi talte med beboerne om godt og skidt. Vi blev klogere på, hvad vi kan arbejde med at forbedre. Det var et møde i øjenhøjde, siger John Jensen, der er vicepolitiinspektør i Midt- og Vestsjællands Politi.

Besøget var langt fra enkeltstående, for initiativet vil fortsætte året ud, så borgere kan møde politiet den første tirsdag i måneden klokken 16 til 20. Det er ansatte ved den præventive afdeling, som er til stede i Askerød, når politiet rykker ud om tirsdagen, og tiltaget er iværksat sammen med både Greve Kommune og boligselskabet ud fra et generelt ønske om at se mere synligt politi i Askerød. Borgerne vil gerne have en dialog med politiet omkring de eventuelle problematikker, som måtte fylde meget i hverdagen i området. Politiet samler borgernes "ønsker" sammen, så politiet efterfølgende kan iværksætte en indsats mod det, som borgerne opfatter som utryghedsskabende i lokalområdet. Den synlige tilstedeværelse vil måske blive udbygget med repræsentanter fra både kommunen og boligselskabet, hvis borgerne udtrykker ønske om det.

Politiet havde taget 10 citronmåner med til de fremmødte, og de blev alle spist. Det vidner om, at der var stor tilslutning til det første tirsdagsmøde, mener John Jensen.

- Det var supergodt, at vi havde den dialog. Nu fik vi nogle tilkendegivelser fra beboerne, og så arbejder vi indtil næste gang på at få styr på problemerne, så borgerne kan se, at vi gør noget ved dem. Vi er meget optaget af at arbejde i borgernes perspektiv, men for at gøre det skal vi høre, hvor skoen trykker. Vi kan lave nok så mange undersøgelser, men med det her initiativ kan vi agere direkte på, hvad beboerne ønsker, siger han.

Blandt andet fik politiet flere henvendelser fra beboere, som pegede på, at der er for meget knallertkørsel både dag og nat.

- Det handler både om trafiksikkerhed og larm. Hvis der kommer tre knallerter fræsende i et boligområde om natten, vågner man, og om dagen er mange bange for, at børnene bliver kørt ned, siger John Jensen.

Derfor tog politiet allerede tirsdag aften fat i nogle af knallertkørerne.

- Vi tog en dialog med dem. Kan de ikke finde ud af det, kan vi komme ud i at give bøder fremover, siger John Jensen.

Han håber, at initiativet bliver en succes - også fremadrettet.

- Vi venter os meget af det. Vores hovedbudskab er: Kære borgere, kom og fortæl, hvor skoen trykker, så vi kan gøre noget ved det, siger John Jensen.