21. april 2019
Hundige-Kildebrønde Sogns Pigekor er i øjeblikket på studierejse i Tallinn. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Hundige-Kildebrønde Sogns Pigekor er i øjeblikket på studierejse i Tallinn. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pigekor på studierejse til Tallinn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pigekor på studierejse til Tallinn
Greve - 04. august 2018 kl. 12:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag den 27. juli rejste otte korsangere, en ledsager og korlederen fra Hundige-Kildebrønde Sogns Pigekor af sted fra Hundige Kirke. De skulle nemlig på studierejse til Tallinn i Estland, hvor de er indtil søndag den 5. august.

Anledningen er fejringen af den store, internationale korfestival Europa Cantat - Europa Synger - som holdes hvert tredje år i en storby i Europa. Over 3000 sangere fra Europa og mange andre verdensdele sætter i 10 dage den estiske hovedstad og omliggende forstæder på den anden ende. Der afholdes cirka 100 korkoncerter i løbet af de 10 dage, og deltagerne fra Hundige er med i fire af dem, oplyser pigekoret: Søndag klokken 16.30 gjaldt det en venskabskoncert med det ungarske kor ProFun, hvor de to kor optrådte for publikum og hinanden i det lille Old Town Music House.

Mandag aften afholdtes en såkaldt "Night of Choirs", hvor de mange deltagerkor - over 80 forskellige kor - optrådte udendørs rundt omkring i den gamle middelalderby. Pigekoret havde fået tildelt at synge på gårdspladsen foran Katariina-kirken, og det korte program af danske og norske korstykker vakte glæde og opmærksomhed på den tæt pakkede gårdsplads, lyder det fra koret.

For de mange korsangere fra hele verden afholdes desuden en lang række workshops, hvor de kan få lejlighed til at synge sammen med sangere fra andre lande. Pigekoret har deltaget i "Komponister dirigerer", hvor svenske Ulrika Emanuelsson og estiske Pär Uusberg hver dirigerer fire af deres egne korkompositioner. De har arbejdet med programmet sammen med cirka 40 korsangere fra Ungarn, Estland og andre lande. Denne workshop havde afslutningskoncert i Johanneskirken i Tallinn torsdag eftermiddag.

Festivalen og studierejsen fortsætter til lørdag aften med et stort antal koncerter og andre aktiviteter, oplyser pigekoret.