17. januar 2018
De penge, som Greve Kommune modtager fra værdighedsmilliarden i 2018, skal blandt andet bruges på to såkaldte vurderingspladser på Nældebjerg Plejecenter. Vurderingspladserne henvender sig til borgere med demens, som kræver særlig opmærksomhed. Arkivfoto: Janus Spøhr
De penge, som Greve Kommune modtager fra værdighedsmilliarden i 2018, skal blandt andet bruges på to såkaldte vurderingspladser på Nældebjerg Plejecenter. Vurderingspladserne henvender sig til borgere med demens, som kræver særlig opmærksomhed. Arkivfoto: Janus Spøhr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Penge til husalfer, demensramte og palliativ indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Penge til husalfer, demensramte og palliativ indsats
Greve - 06. oktober 2017 kl. 07:48
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En palliativ indsats på Rehabiliteringscentret Hedebo og to såkaldte vurderingspladser til borgere med demens på Nældebjerg Plejecenter. Det er to nye tiltag, som de ældre i Greve skal have for de penge, som kommunen modtager fra den såkaldte værdighedsmilliard i 2018. Pengene går også til at videreføre en række af de aktiviteter, som værdighedsmidlerne bliver brugt til i 2017. I alt kan Greve Kommune modtage 8,68 millioner kroner fra puljen i 2018, og mandag aften godkendte byrådet udmøntningen af pengene.

- Jeg synes, det er rigtig dejligt, at vi får sat fokus på, hvad vi bruger de penge til, sagde formand for social- og sundhedsudvalget Liselott Blixt (DF) på byrådsmødet.

- Meget af det, vi bruger vores midler til, er til husalfer, som man er glad for på de forskellige plejecentre. Der er penge til demensområdet - og som noget nyt til den palliative (dvs. smertelindrende, red.) indsats på Hedebo, som bliver noget af det, der kommer fokus på, sagde hun.

De såkaldte husalfer er medarbejdere på plejecentrene, som arbejder for at skabe hygge og aktiviteter for beboerne. Det kan være alt fra højtlæsning til bagning eller grillaftener, fremgår det af Greve Kommunes værdighedspolitik for 2016-2017.

Pengene går desuden til blandt andet at fastholde normeringen af en fast nattevagt i de otte demensboliger i Dahliahuset og til at fastholde opnormeringen af hjemmesygeplejen med fokus på en tidlig opsporing og forebyggelse af genindlæggelser. De to nye såkaldte vurderingspladser på Nældebjerg Plejecenter henvender sig til borgere med demens, som kræver særlig opmærksomhed, mens den palliative indsats på Hedebo skal hjælpe de borgere, som befinder sig i den allersidste fase af livet.

Værdighedsmilliarden blev afsat på finansloven i 2016, og formålet med den er at sikre en mere værdig ældrepleje. Hvert år frem til 2019 kan kommunerne søge om at få del i pengene, som skal understøtte kommunens værdighedspolitik.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk