21. september 2019
Rasmus Paludan var fredag aften i Greve for at demonstrere. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
gallery icon

Se billedserie

Rasmus Paludan var fredag aften i Greve for at demonstrere. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Paludan-demonstration forløb fredeligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Paludan-demonstration forløb fredeligt
Greve - 19. april 2019 kl. 21:25
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiet var talstærkt til stede med både mandskab, køretøjer og helikopter, da islamkritikeren Rasmus Paludan, stifter af partiet Stram Kurs, demonstrerede i Greve fredag aften.

Demonstrationen skulle oprindeligt foregå i Hundige ved indkøbscentret Waves, men den blev i løbet af fredagen flyttet til græsarealet ved Olsbækstien over for Greve Idrætscenter, hvor den begyndte omkring klokken 18.00.

Islamkritikeren Rasmus Paludan har hen over den sidste uges tid fået stor offentlig opmærksomhed, efter at flere af hans demonstrationer har udviklet sig med optøjer og anholdelser til følge. Både Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi har i den forbindelse givet Stram Kurs ved Rasmus Paludan midlertidige forbud mod at demonstrere af hensyn til den offentlige fred og Paludans sikkerhed.

Fredag aften i Greve forløb demonstrationen dog fredeligt. Her stod Rasmus Paludan det meste af tiden i et afspærret område, hvorfra han - omringet af politi - diskuterede med flere af de fremmødte. Selvom tonen ikke altid var lige god mellem parterne, blev uenighederne dog ved ord ved demonstrationen, hvor også flere medier var mødt op.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi fortæller kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard, at der hverken var anholdte eller sigtede efter aftenens demonstration.

- Det er forløbet i den gode ro, fred og orden, som vi havde håbet på og også forventet, at tingene ville foregå i. Det er kun dejligt, at alle parter har levet op til hver sin forpligtelse, siger han.

Martin Bjerregaard fortæller også, at politiet valgte at flytte demonstrationen ud fra en konkret vurdering af situationen med de oplysninger, som man havde.

- Vi mente bedre at kunne garantere en sikkerhed for Rasmus Paludan dernede - og også en større garanti for, at den offentlige fred og orden blev opretholdt under demonstrationen, end hvis den var blevet holdt ved parkeringspladsen ved Waves, siger han og fortæller, at Rasmus Paludan var med på at flytte demonstrationen.

- Det er jo dejligt med samarbejde, så alle parter kan få opfyldt det, man gerne vil. Selvfølgelig er det ikke lige det sted, hvor han havde planlagt det, men det var trods alt i området og ikke langt væk, siger Martin Bjerregaard.

Demonstrationen fredag aften varede cirka halvanden time og sluttede lidt før klokken 19.30.