23. oktober 2019
- Vi er privilegerede, fordi vi ikke bor et sted, som stagnerer eller går tilbage. Vi skal tværtimod styre udviklingen, og det gør vi med forståelse for fortiden og blik for de kommende generationer, som også skal bo i en god kommune, skriver Pernille Beckmann.
gallery icon

Se billedserie

- Vi er privilegerede, fordi vi ikke bor et sted, som stagnerer eller går tilbage. Vi skal tværtimod styre udviklingen, og det gør vi med forståelse for fortiden og blik for de kommende generationer, som også skal bo i en god kommune, skriver Pernille Beckmann.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nytårshilsen: Vi har det godt i Greve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nytårshilsen: Vi har det godt i Greve
Greve - 30. december 2018 kl. 11:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Greveborgere,
Vi har det godt i Greve. Intet er perfekt, men overordnet har vi en god kommune, vi har gode rammer, og vi er gode ved hinanden. Sådan tænker jeg, når jeg kigger tilbage på året, der gik.

arrow Læs også: Debat: Husly til alle fra Nældebjerg

Vi bruger næsten hele kommunens anlægsbudget på skoler. Det har vi gjort, siden jeg blev borgmester, og vi er stadig langt fra mit mål om nutidige skoler. Desværre.

I sommerferien i år skulle en bygning på Mosedeskolen renoveres, men en dag blev jeg ringet op af kommunaldirektøren, som fortalte mig, at gulvet var råddent. Så i stedet for at renovere var vi måske nødt til at rive ned. Jeg tog ud for at se det med egne øjne. De store planker under gulvet var sorte og nærmest smuldret væk. Vi trak vejret dybt et par gange, men der var ikke noget valg. Vi måtte bruge af anlægskronerne på Mosedeskolen og udskyde noget andet.

Bygningen var lavet forkert og for dårligt, fortalte fagmedarbejderen. Det betaler vi for i dag.

Gæld fra fortiden har konsekvenser

På samme måde betaler vi af på gammel gæld. Alene i år betaler vi 50 millioner kroner af, fordi man i fortiden lånte sig til en god kommune. Det er ærgerlige penge, som betyder, at vi har en strammere økonomi, end vi behøvede. Til gengæld udskyder vi ikke gælden. Vi betaler.

Derfor måtte vi også tage afsked med en masse dygtige medarbejdere dette efterår. Vi valgte at værne om de varme hænder, så borgerne mærker mindst muligt.

Det var en svær dag, men desværre også nødvendig. Kommunens økonomi skal genoprettes, så vi kan tage os af de mange ældre borgere, som skal passes ordentligt i fremtiden. Og så vi kan aflevere en sund kommune til næste generation.

Styr på fedtemøget
Sommeren i år var ekstraordinært varm, og jeg glædede mig hver dag over, at vi efterhånden har styr på fedtemøget. Vores nye strandlaug gjorde en flot indsats for at sikre gode aftaler, så de store maskiner til strandrensning kunne komme frem og tilbage. Vi arbejder stadig på at finde en bedre måde at deponere fedtemøget på, indtil det bliver hentet af en lastbil.

Byudvikling og moderne lokalplaner

Flere lokalplaner er blevet moderniseret og opdateret, og resultatet begynder at viser sig, når udtjente huse bliver erstattet med nye. Desuden skyder flere nye nabolag op - for eksempel på Tjørnelygrunden.

Ikke alle bryder sig om udviklingen, men jeg vælger at omfavne forandringen. Vi er privilegerede, fordi vi ikke bor et sted, som stagnerer eller går tilbage. Vi skal tværtimod styre udviklingen, og det gør vi med forståelse for fortiden og blik for de kommende generationer, som også skal bo i en god kommune.

Vores fælles rødder i historien

I år har vi især haft fokus på kulturarven i den nære fortid. Jeg har selv været optaget af de 43 bygninger langs Strandvejen, som er udnævnt til kulturarv (de er beskrevet på kommunens hjemmeside, søg på "kulturarv"). Der får vi historier om kendte og mindre kendte bygninger og deres oprindelige beboere. Det er spændende at læse, hvorfor bygningerne ser ud som de gør, og det er samtidig med til at give os rødder. Generationer før os har investeret tid og penge i at bygge huse og det samfund, vi stadig er en del af.

Greves første rådhus hed Granhaugen. Det er ikke med på listen med de 43 huse, for det er revet ned. Men når jeg kører forbi stedet, som vi kalder Granhaugen, tænker jeg på, at fortidens rådhus lå i en norsk bjælkehytte (Greve Museum har lagt et billede af huset på deres hjemmeside under "Historier fra Greveegnen"). Jeg forestiller mig, at det var mindre komplekst at være kommune og byråd dengang. Der må have været færre forventninger, færre opgaver og færre medarbejdere, som sad i bjælkehytten med deres stempler og papirbunker. Måske var det heller ikke lige så spændende.

En god kommune nu og i fremtiden

Lige nu har byrådet arbejdet sammen i et år, og vi har mange gode dialoger om, hvordan vi skaber en bedre hverdag for alle kommunens borgere inden for den økonomiske ramme, vi har.

Jeg er taknemmelig over at få lov til at arbejde sammen med kommunens dygtige medarbejdere og dedikerede byrådskollegaer til gavn for den kommune, som jeg holder af. Med andre ord har året budt på alt det, livet er lavet af. Svære beslutninger, dejlige dage og et kig til historien og vores fælles rødder.

Min konklusion er, at vi har en god kommune. Vi har gode rammer, og vi er gode ved hinanden. Det er meget værd, og jeg ser frem til arbejdet med at fortsætte udviklingen af vores fælles Greve Kommune.

Godt nytår.

Pernille Beckmann (V)

Borgmester i Greve Kommune

arrow Bliv klogere på dine familieaner
06. januar 2019 kl. 11:31 Opdateret: kl. 13:24
arrow Brand hos naboen: Tre minutter føltes som en time for Niels
05. januar 2019 kl. 14:39 Opdateret: kl. 13:15
arrow Debat: Flere aktiviteter kan blive på Nældebjerg
05. januar 2019 kl. 07:00 Opdateret: kl. 12:01