14. juni 2021
Det kommende byggeri på Tranevej 2 bliver nu ikke med så mange etager, som det ellers var planlagt. Planklagenævnet har nemlig givet Grundejerforeningen Greve Strand ret i sin klage. Foto: Janus Spøhr
Det kommende byggeri på Tranevej 2 bliver nu ikke med så mange etager, som det ellers var planlagt. Planklagenævnet har nemlig givet Grundejerforeningen Greve Strand ret i sin klage. Foto: Janus Spøhr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naboer vinder sag: - Vi er utroligt glade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Naboer vinder sag: - Vi er utroligt glade
Opdateret 23. februar 2021 kl. 11:01
Greve - 23. februar 2021 kl. 05:57
Af Janus Spøhr

Det har taget to år og har kostet mange timers arbejde, og nu kan naboerne til det planlagte etagebyggeri på Tranevej 2 ved Hundige Strandvej endelig puste ud.

Planklagenævnet konkluderer nemlig i sin afgørelse, at 'Planklagenævnet ophæver og hjemviser Greve Kommunes afgørelse af 17. januar 2020 om, at opførelse af et etagebyggeri på Tranvej 2, 2670 Greve, er i overensstemmelse med lokalplan nr. 11.47, Strandvejsområdet i Hundige, i forhold til spørgsmålet om etageantal, tagkonstruktion og cykelparkering.'

Striden handler blandt andet om, at der i den første lokalplan for området står, at der kan bygges i to en halv etage, og det har derfor været bygherres plan, at den halve etage skulle bruges til beboelse.

Det har naboerne klaget over, blandt andet fordi de frygter indkigsgener fra de nye lejligheder, som vil føre til værdiforringelse af deres boliger, når de vil sælge. Samtidig har kritikken lydt på, at området slet ikke er gearet til mere trafik, da vejene i området er smalle.

- Jeg blev utroligt glad, da jeg fik nyheden, fordi vi har kæmpet for at få omstødt den byggetilladelse, som blev givet. Hvert et minut, vi har brugt på det her, er brugt godt, siger Peter Sauer, der er nabo til det kommende byggeri.

Demokratisk sejr
Den nye lokalplan for strandvejsområdet i Greve Kommune, der løber i en smal tange på otte en halv kilometer, blev vedtaget i efteråret 2020 og giver kun mulighed for bebyggelse i to etagers højde. Dermed vil byggeriet på Tranevej nu kun komme til at indeholde lejligheder i to etager, fordi byggeriet nu skal genbehandles efter den nye lokalplan.

Afgørelsen er klart og tydeligt til borgernes fordel, lyder det fra Marc Genning, der er formand for plan- og udviklingsudvalget i Greve.

- Sejren for de aktive borgere er samtidig en sejr for det demokratiske system, der er sat i verden for at beskytte borgerne mod fejl i den offentlige sagsbehandling. Afgørelsen på Tranevej viser med al tydelighed, hvad der kan opnås, når engagerede borgere gør brug af de demokratiske spilleregler til at opnå deres ret, siger han og uddyber:

- Jeg er som udvalgsformand faktisk ikke spor ked af, at afgørelsen går mod kommunen. Tværtimod glæder jeg mig på borgernes vegne, og jeg er sikker på, at kommunens ansatte og politikerne har lært af denne sag.

Langt forløb
Planklagenævnets afgørelse får en enorm betydning for naboerne, mener Peter Sauer.

- Der kommer nok noget andet byggeri, men det bliver ikke, som det var tænkt, og det er vi meget glade for, siger han.

Peter Sauer fortæller, at naboerne til Tranevej 2 har forsøgt at få omstødt byggetilladelsen via politikerne, men at det ikke var muligt. Tidligere er det kommet frem, at naboerne ikke i tilstrækkelig grad er blevet hørt i sagen, og det har ført til en konflikt mellem Greve Kommune og naboerne.

Udover at lejlighederne kun bliver i to etager, vil tagkonstruktionen også blive ændret i forhold til den oprindelige byggetilladelse, som kommunen gav Eurodan Huse, der har købt grunden og har planlagt at bygge lejligheder på grunden. Avisen er ikke lykkedes med at få en kommentar fra Eurodan Huse til Planklagenævnets afgørelse før deadline.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM