24. februar 2020
Sådan så de syv fødselarer ud på den indbydelse, de havde sendt rundt.
gallery icon

Se billedserie

Sådan så de syv fødselarer ud på den indbydelse, de havde sendt rundt.
Foto: Emil Kristensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motionshold fejrede 560 års fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motionshold fejrede 560 års fødselsdag
Greve - 04. oktober 2019 kl. 09:47
Af Emil Abkjær Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Pensionisterne får lov til at gå først.

Bemærkningen falder kort efter, at Jørgen Jensen har sagt værsågod til gæsterne, og den får folk til at trække på smilebåndene.

For tager alle gæsterne ordene for gode varer, bliver køen til smørrebrødene lang.

For samtlige 34 gæster og fødselarer har rundet pensionsalderen. De har også det til fælles, at de alle er en del af motionsholdet, der holder til i Møllehøjens fitnessrum. Og så har syv af dem det til fælles, at de alle fylder 80 i løbet af året.

Det blev fejret torsdag, hvor de syv fødselarer havde indbudt resten af motionsholdet til hyggeligt samvær med smørrebrød, øl, vin og boblevand.

Vigtigt fællesskab

Motionsholdet har adgang til Møllehøjens fitnessrum mandag, torsdag, fredag og lørdag, og her mødes deltagerne på kryds og tværs.

- Det er i den daglige tale, at vi har fundet ud af, at vi er syv, der fylder 80 i år, siger Jørgen Jensen, der er en af fødselarerne.

- Så vi tænkte, vi kunne slå det sammen, så vi kan tilbyde gæsterne lidt ekstra.

Ingen af holdets deltagere kendte hinanden i forvejen, men henover årene - mange har været en del af holdet i 6-10 år - er sammenholdet vokset.

- Det er sammenholdet og det sociale, der gør, at man fortsætter. At man kommer igen uge efter uge, siger Heike Skaalum, som også fylder 80 i år.

Nyt løbebånd

Men de mange deltagere på holdet er både en forbandelse og en velsignelse. For det betyder, at der ofte er rift om maskinerne. Især motionslokalets eneste løbebånd er der ofte kø til.

Her må motionisterne tit nøjes med 10 minutter ad gangen, så andre kan komme til. Derfor er et ekstra løbebånd også fødselarernes største ønske.

- Vi har lidt for lidt udstyr, og et ekstra løbebånd kunne vi godt bruge, siger Jørgen Jensen, der fortæller, at de har forsøgt at få det bevilliget af kommunen.

- Borgmesteren sagde, at der ikke var penge til det. Men jeg tror nu, at det løbebånd kan spare kommunen nogle penge på sigt, siger han.